vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
A poštenje , a inat , drugarstvo ?...imaju oni još milion načina ta te zeznu :idea:
Što me majko nisi u švedskoj rodila :gitarist:
A poštenje , a inat , drugarstvo ?...imaju oni još milion načina ta te zeznu :idea:
A poštenje , a inat , drugarstvo ?...
samo vi smišljajte planove kako da se zaštitite , iskreno da vam kažem veoma teško jer oni imaju izgovor za apsolutno svaku situaciju
recimo jedan od primjera
u Bijeljini se drva prodaju pored kvantaške pijace , du dolaze kamioni i čekaju mušteriju , mušterija dodje premjeri drva (neznam tačno kada plaća) i kaže adresu na koju da se drva dovezu , prodavac u medjuvremenu svrati na neko svoje tajno mjesto i odbaci sa kamiona pola metra i nastavi na krajnju adresu :mrgreen:
ili
kada slažu u kamion (važi samo za kipere) u donji red umjesto da drva sva slažu redno oni stave samo dvije metrice poprijeko i ostane jedna lijepa šupljina ispod koju nemožeš vidjeti jer krajnje metrice spuste do patosa , i naravno kada se to iskipa drva se sva ispriječaju i ništa ne vidiš :mrgreen:
imaju oni još milion načina ta te zeznu :idea:
Kako ti nije jasno? Pa ti mislis meni su ta drva iza ugla da ih gledam? Prijatelju, morala bih "tri dana jahanja", pa nazad, a kad ih dopelja opet ne znas koja su tu, a koja si gledao. Evo sad mi stigla tura pre dva dana, sve ugovoreno sa rezanjem i cepanjem, onda dodje tip iskipa ih, cepa na licu mesta, al za oko metar kaze "sta cu, nemam motornu", kao doci ce sutra da dovrsi. Platim ja deo, dodje sutra, kad ono opet sa sekirom i tri radnika. Onda ostavi radnike, uze pare i put pod noge. Ovi opet samo sa sekirama, udaraj, udaraj, udaraj, al za djavola, ono sto je ostalo sve cvor do cvora, spolja se ne vidi, al kad pocnes da ga bijes...E onda ti ja napravim foru i konfiskujem im sekire i naprasim ih iz dvorista. Sad imam tri mnogo dobre sekire i metar neupotrebljivih panjeva. I sad ti meni reci, kako sam prosla?
.
Imaš barem 3 sjekire,ako su dobre
Ti imas sve receno u potpisu: mi PREDPOSTAVLJAMO da mozemo dobiti pravu meru, al izgleda da smo se ZAJEBALI. :rolfer::rolfer:svaka čast poštenjacima.al jbg kad onih par lopina pokopaju sve.
Ti imas sve receno u potpisu: mi PREDPOSTAVLJAMO da mozemo dobiti pravu meru, al izgleda da smo se ZAJEBALI. :rolfer::rolfer:
evo ja sam danas malo eksperimentisao
izvukao sam dvije karete po 4 metra , iscijepao i složio i veoma malo dobio na metraži , cca 0,3m :finga:
kod 1 m3 dobijo 0,3 m,
znači kod jedne karete koja je imala 4 m3 nacepao si 5,2 m
u plusu si bijo 1,2 m kod jedne karete
Jel tako?
Ja sam razmel da je od 4 m okruglih (nekalanih) dobil 4,3 m cijepanic (kalanih) i slažem se da mu to baš nije isplativo.