Pozdrav, novi sam ovdje ali dosta vremena sam proveo kao gost citajuci ovu temu.. Imam problem sa reglerom na tv523. Stari regler marke 'cajavec' original je krepao i nabavio sam novi marke 'saprisa', citao sam o njemu ali ovaj moj ima pin na konektori "viska". Na motoru je originalni dinamo i na ler gasu sam izmjerio 12-13v izmjenicne struje na obe zice, otpor nisam mjerio jer pretpostavljam da su ispravni namotaji kad daje takvu struju. Problem je sto sam ja spojio regler po shemama koje sam ovdje vidio ali on,niti pali kontrolnu lampicu niti ispravlja struju i puni. Stavit cu slike reglera i napisat sta sam gdje spojio. Na lijeve tri sam spojio izlaze iz namotaja. Crvena u sredinu i zute sastrane(ispod pina je simbol izmjenicne struje, na konektoru R,G,G), zatim na gornju siroku +B direktni plus iz akumulatora(preko anlasera), ispod te lijevo(oznaka W) nisam nista spojio jer tog nema na shemama koje sam vidio a s iskustva na autima to bi trebo iti na obrtaljku, desno od te(na regleru simbol kljuca, na konektoru C) sam spojio kontakt sa bravice da daje struju kad se kljuc okrene, na najdonju s desne strane (simbol zarulje na regleru, na konektoru L.E.) sam spojio kontrolnu lampicu koja bi trebala svijetliti kad se kljuc okrene na kontakt. Mozda sam negdje u spajanju pogrijesio a mozda je neispravan regler makar je nikad koristen. I da napomenem bravica je starijeg tipa ima kontakt1,kontakt2 i paljenje, nema svijetla na kljuc nego posebno prekidace. Ispricavam se na dugoj poruci al pokusao sam poblize objasnit problem da lakse nademo rjesenje.