Poštovani trapula, jasno mi je da se radi o nekom nestandardnom motoru...
Ali vjerujem da taj motor ima klip,klipnjaču,radilicu,izlazno vratilo, vjerujem i da ima negdje i remenicu...tko zna što se još sve nađe na njemu zajedničko sa standardnim lda motorom.
Kako vam nije jasno da vam pokušavam dat savjet da ti donekle ukažem na neke stvari i olakšam ugradnju dijela elektrilčne instalacije...
Stoga cu jednostavno skopirati pola svoje poruke na koju se niste osvrnili,a jako dobro je riješenje:
''A da li možda razmišljaš o ugradnji vanjskog alternatora,(od yuga,golfa1,tipa).
Kad vec sređuješ instalaciju,radije ugradi vanjski.Imas puno primjera ugradnje preko remenice.
Samo mi nije jasno , išoa sii kupovati regler,a neznas da li t i je uopce postojeci alternator(dinamo) ispravan... ''
I još jedna stvar, kažete da nitko nema pojma nista o tom motoru. Ali i dalje stoji ono da ste kupili regler za taj motor a neznate da li ti je uopce taj regler potreban, jer se da naslutiti ako je specifican motor mozda je i na njemu jos nesto specificno ... izmeđuostalog i regler....(koliko mi se cini sa slika,taj regler kojeg ste kupili vam nece koristit (napamet bubam))
I na temelju čega ste sigurni da je regler neispravan? Jeste to mjerili ili?
Možda su namotaji neispravni,možda je sam regler zbog svoje neispravnosti spržio namotaje.
U ostalom da li znate kakav je to generator, jel alternator sa uzbudom(sumnjam) ili pak dinamo s permamentnim magnetom.
Ako je pak dinamo, vec dosta puta je u ovoj temi a i u proslim temama(koje su na forumu bile sve pod jednom temom negdje 2010. godine) receno i kazano da je svakako bolja ugradnja alternatora vanjskoga...
Ali naravno,ja sam tu samo bio da vas savjetujem, vasa zadnja poruka mi izgleda prilicno napadno i nepromisljeno ,tako da se ipak povlacim jer nemam namjeru natezati se s nikom ovdije. Ljep pozdrav i sretno sa strujom.