• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problemi sa el. instalacijom na TV traktorima

  • Temu pokrenuo smandili
  • Datum prvog posta

trapula

Novi član
Tu od
23 Ožu 2014
Poruka
22
Svaki savijet je dobrodošao i ja sam ti zahvalan ali vanjski alternator nebih stavio ( ako moram onda je druga priča )...sada čekam električara a regler mi je preporučia čovjek koji je zvao Masivu Bjelovar i tamo mu je netko rekao da taj regler je ok..a ako ne bude dobar onda ga uvijek zamijenit za drugog...pozdrav i još jednom VELIKO HVALA NA SAVJETIMA..

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Na TV-u nisam koristio farove tj. skinio sam sjenila jer mi je trebalo na drugom traktoru i neki dan vraćam nazad, prvo pregledam žice da vidim jel ima struje i ima. Ubacim jedno sjenilo i sijalica gori, ubacim drugi, ugasi se ta što je radila i ova što sam stavio drugu ne radi. Sad više ne mogu dobit nijednu da svijetli, struje ima, osigurač izmjenjen, a sijalice nisu izgorile. Šta to može biti?

Sijalice su H4, a i ranije sam ih imao tako da ne znam šta bi mogao biti problem :/
 

Razinekop

Član
Tu od
10 Pro 2013
Poruka
330
Za Air Box

Mi električari kažemo "Napona" ima ili nema ,a struja teče ili ne teče!

Kod tebe treba utvrditi taj tok struje jer je očito problem u slaboj "masi" koja je zakazala.Po shemi koja je objavljenana stranicama ispred- na Tomi je žica za masu smeđa -istu poprati i vidi gdje je slab spoj?

Znači da bi neka sijalica svijetlila struja treba da zatvori strujni krug!
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
E ja nisam elektricar pa ne znam strucnu terminologiju :p

Mjeren napon multimetrom na samim farovima na 2 zice, u mom slucaju plavu i crnu imam 12V, a 3., zuta je logicno masa.

Znaci da trazim masu? Prije ili poslije osiguraca (nisam bas upucen u struju) :D
 

Razinekop

Član
Tu od
10 Pro 2013
Poruka
330
Za AirBox

Instrumenat zaboravi,napravi na žarulju od svitla(minimalno 15 W) dva kabela od jednog metra / 1,5 mm kvadratna kojima su na kraju ispitivanja skinute izolacije- to neka ti bude ispitna žarulja.
Jedan kraj ispitne žarulje na masu(minus pol akumulatora) ,a drugim počni od kraja strujnog kruga(na žarulji-faru).Ako je to ispravno i ispitna žarulja svijetli- traži spojeve i pomiči kontakte na koje su spojena masa .

Znači ti kada na bateriju spojiš ispitnu žarulju i ona svijetli strujni krug je zatvoren.

Isto tako strujni krug treba biti spojen i na faru-ali on ima više spojeva i žica putuje okolo i vraća se na masu.Struja ide preko nekog osigurača,zatim preko nekog prekidača i dolazi do žarulje i ako je druga strana koja vodi na masu (minus pol akumulatora) ispravna to treba svijetliti!Ako je negdje slabi spoj to treba naći!
 

Tv419

Novi član
Tu od
11 Srp 2017
Poruka
1
Pozdrav svima, da li je neko imao iskustva sa TV-419? Tacnije da li je neko na njemu radio celu instalaciju opet,traktor je dosta godina stajao i onda imam zelju da ga oporavim, ali nigde ne mogu da nadjem barem neku semu spajanja i slicno.
 

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Ovo je od 420 samo radi,,,:tongue:
otvori sliku u novoj kartici radi velicine,,,

2q8mtqv.jpg
 

batad

Član
Tu od
10 Lip 2010
Poruka
304
Ništa s ni ja ni moj prijatelj u to ne razumijemo. Neko (prijatelj) je izvukao žice s regulatora i sad ne zna vratiti a nema koga pitati pa molim pomoć jer mora na registraciju. Ako netko može pomoći i na temelju slika reći gdje da ubodemo koju žicu. Hvala.


 

bibos1w

Član
Tu od
4 Stu 2012
Poruka
55
Dal ima netko kontakt za električara da mi pregleda struju na tv. Treba doći do mene jer tv nije registriran.
Lokacija je okolica Garešnice, Bjelovarska županija!

Hvala
 

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Već rečeno dogovori sa Filipanom , on ga ako treba i odveze i sve rješi ,,,
 

Fritz1

Novi član
Tu od
11 Lip 2018
Poruka
5
Pozdrav, novi sam ovdje ali dosta vremena sam proveo kao gost citajuci ovu temu.. Imam problem sa reglerom na tv523. Stari regler marke 'cajavec' original je krepao i nabavio sam novi marke 'saprisa', citao sam o njemu ali ovaj moj ima pin na konektori "viska". Na motoru je originalni dinamo i na ler gasu sam izmjerio 12-13v izmjenicne struje na obe zice, otpor nisam mjerio jer pretpostavljam da su ispravni namotaji kad daje takvu struju. Problem je sto sam ja spojio regler po shemama koje sam ovdje vidio ali on,niti pali kontrolnu lampicu niti ispravlja struju i puni. Stavit cu slike reglera i napisat sta sam gdje spojio. Na lijeve tri sam spojio izlaze iz namotaja. Crvena u sredinu i zute sastrane(ispod pina je simbol izmjenicne struje, na konektoru R,G,G), zatim na gornju siroku +B direktni plus iz akumulatora(preko anlasera), ispod te lijevo(oznaka W) nisam nista spojio jer tog nema na shemama koje sam vidio a s iskustva na autima to bi trebo iti na obrtaljku, desno od te(na regleru simbol kljuca, na konektoru C) sam spojio kontakt sa bravice da daje struju kad se kljuc okrene, na najdonju s desne strane (simbol zarulje na regleru, na konektoru L.E.) sam spojio kontrolnu lampicu koja bi trebala svijetliti kad se kljuc okrene na kontakt. Mozda sam negdje u spajanju pogrijesio a mozda je neispravan regler makar je nikad koristen. I da napomenem bravica je starijeg tipa ima kontakt1,kontakt2 i paljenje, nema svijetla na kljuc nego posebno prekidace. Ispricavam se na dugoj poruci al pokusao sam poblize objasnit problem da lakse nademo rjesenje.
 

Prilozi

  • IMAG0177.jpg
    IMAG0177.jpg
    31.4 KB · Pregleda: 73
  • IMAG0176.jpg
    IMAG0176.jpg
    30.3 KB · Pregleda: 76

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
Da je spajanje orginalnog reglera možda bi i mogao pomoći, ali ovako ne, al se moram zapitati kakvu signalnu sijalicu spominješ, koliko ja poznajem orginalni tomo nema signalnu sijalicu za punjenje, a i ne treba mu. Ona se jedino stavlja kada se ugrađuje alternator



Sijalica kontrole ulja se ne vidi od poluge gasa.
 

Fritz1

Novi član
Tu od
11 Lip 2018
Poruka
5
Di je bio stari regler bilo je samo povrsinske korozije malo to sam sastrugao i spojio masu na kuciste reglera sa sarafom. Razmisljo sam da bi mozda masa bila na kojem od ovih pinova ali nisam ipak spajao da nebi bilo da se pokvari prije nek proradi.
Kontrolnu lampicu cu napravit jos jednu ili ovu nazad prespojit na tlak ulja, ovo mi je samo testno sad da mi malo pomogne kod spajanja reglera.
 

Eniz826

Član
Tu od
6 Ožu 2018
Poruka
54
Pozz
Imam Tv826 i kada ga upalim lampica od akumulatora se ne gasi,ali kada dam malo gasa ugasi se i onda se vise ne pali
 

Najnoviji postovi

Na vrh