Vidim da mnogi još nerazumiju što prolazak na natječaju nosi sa sobom a to je i drugu stranu medalje...znaći ako niste bili u RPO budete i okice vam budu ispale od poreza...ni kod babe nema đabe...
Porez je vrlo mala stavka u odnosu na kompletne doprinose,,,
Ako su ti doprinosi 1600 kuna mjesečno puta 12 mjeseci puta 5 godina ti je 96000 kuna plus porez koji budeš platio kroz tih 5 godina ti je skoro pola novaca....
5 godina od isplate zadnje rate sto bi znacilo po zavrsetku projekta (citaj 6 ili vise godina)
+ knjigovođa
A kud bez njih,,,:icon_weed:
Jedino imam zamjerku što se to odmah nije napomenulo kada su te mjere i objavljene kao neka napomena pod zvjezdicom (*) da ljudi znaju što ih čeka...
ali vjerovatno se igralo na kartu da se ljudi polakome za "besplatnim novcima" od koje će velika večina završiti u proračunu umjesto u ulaganju u ruralni razvoj...
A kako drugacije dobiti ovce na šišanje nego na zajeb,,,
Ali nije sve tako crno, da nas se krivo ne shvati, :icon_pai: neki od nas vec odavno placaju i poreze i doprinose i bez potpora i prezivjesmo kako bi li nam tek bilo da smo imali potporu kao vjetar u leđa,,,:icon_weed:
Meni bi samo dvihe godine prelazilo 80500. Ali kao trebali bi povisiti prag ulaska u rpo. I meni je na poreznoj rekla da do sad kod njih nije nitko usao samo zbog poticaja. E sad ga ti znaj. Ja i tako placam doprinose.
Da ali poslije je*anja nema kajanja, jednom kad uđes u rpo nema vise nazad, nije to kao ulazak u sustav pdv-a
Poticaj i potpora su sasvim razlicite stvari ali obje ulaze u prihode,,,