johabica
Iskusan lik
- Tu od
- 8 Tra 2012
- Poruka
- 4,529
http://www.gospodarski.hr/Publication/2013/7/isplativost-uzgoja-rajice/7789#.VGnKJMmzy00
sta kazete na ovu racunicu?
Ja kažem ovo - može si taj vrli stručnjak i svi slični okačiti te izračune i proračune mački o rep.Mislila sam to malo drugačije isformulirati,ali u javnom smo prostoru pa neću reći obrisati si rit s njima.
Jednostavno se primiti posla,ne gledati na uložen rad - što je uložen rad? - moje radno vrijeme,bilo to osmosatno ili prekovremeno,ako je prekovremeno,onda je to prekovremeno u datom momentu - nije uvijek i nije preko cijele godine - eto,vidi mene - radim u sezoni prekovremeno svaki dan,ali vidi me sad - upol dana ja lupam tastaturu - što to znači? -znači da je moje prekovremeno radno vrijeme zapravo osmosatno,jer imam period kada mi nije niti četverosatno.I onda nemojmo cviliti kako radimo od jutra do mraka,nemojmo uračunavati utrošene sate - jednostavno radimo i zarađujmo.Nema svetka i petka dok je posel - kad ga nema - sve četiri u zrak.Jedina ispravna i logična logika.I onda neće mene koštati sadnica pet ili kolko kuna po komadu nego uvrh glave kunu i pol,a ona razlika je moja čista zarada jer sam sadnicu proizvela u svom redovitom radnom vremenu.I tako redom sve ostale stavke osim ,naravno troškova za koje moram iskeširati čistu lovu.
Ta čista para je stvarni trošak,i ono što ostane kad taj stvarni trošak oduzmem od bruto prihoda je sve moja zarada. Zašto?Jer sam ja to zaradila u vrijeme svoga redovitog radnog vremena,kao što i svaki radnik ili direktor zarađuje svoje u vrijeme svoga radnog vremena.
Izračuni,bah.Netko tako zarađuje, a ja ovako. I više volim ovako, nego beskorisno onako. Bez obzira što je meni teže. Ali mi je zadovoljstvo,više nego mlačenje prazne slame.