Cowboy
Dobro znana faca
- Tu od
- 7 Velj 2011
- Poruka
- 2,449
---- a šta misliš da se vozači kamiona organiziraju pa npr. blokiraju neku mljekaru da cisterne ne mogu po mljeko,, blokiranje prometnica i maltretiranje građana nije rješenje i s tom praksom će se prestati vjerujte mi da če se s time prestati
Koga biste kritikovali ako štrajkuju carinici pa na graničnom prelazu čekaš par sati na +40 ili kad štrajkuju doktori, dođeš u bolnicu sa prehladom i napadima kašlja a "teta" u bijelom mantilu kaže "samo hitni slučajevi", kome se žaliti i koga kritikovati kad štrajkuju avio prevoznici, mašinovođe, policajci...?
Srećom poljoprivrednici imaju svoj forum pa raspalite po njima "drvlje i kamenje".
Al trebate imati na umu da seljak nemože štrajkovati kao doktor, carinik, pilot ili poštar. Krava mora jesti, mora se muzti, mora se pšenica žeti ili jabuka brati kad je vrijeme za to, to nemože čekati. Seljaci nemogu pogasiti strojeve i izaći u krug fabrike.
Na koji način onda da izraze svoje nezadovoljstvo i traže nešto što je njihovo... da hodaju po njivi i pište u pištaljku...!? Jer po cesti ne smiju, nekome će smetati što prave buku.
Za proteste je kriva država, vlada, ministarstvo ili ko već a ne seljaci. Pa zato na vladu i državu treba vršiti pritisak i njih kritikovati.
Kod nas je situacija možda i gora nego kod vas, samo što mi nemamo ni prave države a kamoli udruženja. Kod nas jednostavno nema ko organizovati i povesti poljoprivrednike. A sve i da ih povede - nema protiv koga, država podeljena pa se uvijek krivica prebacuje na onu drugu stranu.
Mi šutimo i trpimo... Al vi nemojte, bar imate državu pa imate i na koga vršiti pritisak!!