@ Alfada Jadarko
U potpunosti se slažem s tobom.Svi oni građani iz Zagreba i iz tih večih gradova koji nikad nisu vidjeli kravu i ovcu nemaju pojma kako je nama seljacima,kako se mi namučimo i naradimo da nešto postignemo da za par godina naša djeca i unučad mogu nešto nasljedit od nas. Nemamo ni svetak ni petak i moraš bit na svome gospodarstvu od 0 do 24h 365 dana u godini,nemamo ni godišnji,nemožemo otič na more i doma ostavit krave. Oni samo vide kako mi "zgrčemo masnu lovu" kako se bogatimo na poticajima. A to šta se za te poticaje i ostala primanja naradimo ko majmuni to nam niko neprizna.
Kada je seljak mogao reči da će prodat kukuruz po takvoj i takvoj cijeni,ili kravu ili bilo šta. Nikad seljak nemože odredit cijenu svojega proizvoda,stalno građani i ostali nama određuju cijenu,a mi moramo prodat po toj cijeni koju nam oni daju,jer sutra nečmo imat za kruh.
Prije par godina bure 200litara plave nafte je bilo cca 400-500kn a dns je preko 1200kn, 100kg umjetnog gnojiva je bilo oko 250kn a sad je oko 500kn,sjeme kukuruza je bilo oko 150kn a sad je neko i preko 300kn i dalje da nenabrajam sve šta su cijene otišle u nebo.
Najviše je žalosno to šta svi pljuju po seljaku koji želi živjeti kao i ostali ljudi,naravno mi smrdimo po kravama.