Pozdrav poljoprivrednici!
Prije cca 2god sam si pribavio spricu kžk,onu malu,mislim da je 200L sa 2 krila. Na njoj pumpa ona pravokutna. Odlucili je tata i ja malo dotjerati, regulator, manometar, ventili, protukapne dizne,crijeva i ostalo potrosno. I dodemo u kontakt Marijana iz Adamovca,preko tatinog poznanika, tzv strucnjak za kzk kranj pumpe. Reparira ih godinama i samo to radi i sl. Sogor mu radi u agromehanici,fura setove pa on reparira. I odfuramo tu nasu pumpu, da vidi, mozda se da jeftino reparirat pa bude sve kak treba. Medutim,taj tip pumpe ne reparira,star je,nema dijelova i nisu bas nkj. Oke. Ponudi nam dvije svoje. Jednu svjeze repariranu i jednu novu,noviji model,neko se prevrnul u vinogradu,on uzeo tu pumpu. I odlucimo se na repariranu,ipak je prosla majstoru kroz ruke,testirana i sl.
U tekucoj godini rada baci cep za ulje van,sreca pa zaglavio na pumpi,a ne u polju. Pogledam ulje, nije ga bilo nista. A nije iscurilo. Stari poludio. Skidamo ju prije zime i minusa i u podrum kuce s njom,da ne smrzne. Evo curi lje na semeringu kardana.
Tak da,Marijan iz Adamovca vise nikad. Muda pod bubrege,zedan preko vode. Mene samo jednom.
Sam svoj majstor, povjerenja u druge sve manje.
Sve u svemu,dosao sam tu trazeci info za dijelove i nasao objave dijelova,skicu pritiska i jos neke stvari,pa se zahvaljujem na tome.