• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prskalice

ZgeNbo

Član
Tu od
15 Lis 2011
Poruka
147
Kako to misliš "riknula", šta se dešava?
Vjerovatno je samo membrana stradala a to možeš i sam bez problema zamjeniti. Potraži negdje u trgovini rezervnih dijelova ili u bolje snabdjevenoj poljoprivrednoj apoteci. Trebalo bi da imaju jer je to kao potrošni materijal, kupi i zamjeni obe membrane. Moraćeš zamjeniti i ulje, ali prije toga, još dok je pumpa rastavljena, kućište ekscentra izaperi naftom.

ma da je bar membrana.. puklo je nešt unutra .mislim da je to klipnjača što je na osovini što ide na kardan a onda ona baca klipove sa membranama lijevo desno.....imam dvije takve pumpe što sam dobio i na obje isti kvar..ma to je ostalo bez ulja.a na jednoj je i kućište napuklo....nema nikog da se baš bavi tim popravcima pa evo ovim putem tražim nekoga..skupo mi je kupovat novu pumpu kad se komplet ispravna šprica može uzet za 2500 do 3000kn

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
A možeš li sa te druge pumpe prebaciti tu ispravnu klipnjaču.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Odlučio sam kupit prskalicu cca 300L prvobitno sam razmišljao o rabljenoj al nešto dobro ispod 3000kn nema a i sa kešom si nisam baš na TI pa je odluka pala na novu na neke rate. u trgovini mi nude MIO Osijek kao najpovoljniju i Leško koja je nekih 100 eura skuplja,nju budem vj i uzeo.

E sad vas korisnike jedne i druge molim za pomoč,po čemu je leško bolji od mio prskalice?kolega mi rekao da je radio sa jednom i drugom i kao da mio ima dosta lošu mješalicu,dal je stvarno tako il?

Prskalica mi treba za poprskat godišnje ral kukuruza i ral do dvije rali ječma kojeg mislim sijat,znači ništa previše i samo za sebe tak da bi volio proč čim jeftinije a opet nebi htio odlučit se za lošije zbog tih 100eur razlike

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Zar nitko nema nikakvih komentara,pohvala il primjedbi o Mio standard prskalicama?:(whew):

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
100 eura je 100 eura , fučkaš mješanje .
Ja uvjek dohvatim kolac i mješam ručno

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
421
molim za pomoć kolege forumaši..
radi se o prskalici agromehanika kranj.. riknila je pumpa,pa me zanima gdje se može napraviti popravak iste.da li zna netko za majstora koji to radi, po mogućnosti u okolici sl.broda. unaprijed hvala!
prijatelju jesi nabavio pumpu neki dan sam bio kod covjeka ima pumpu stoji mu u garazi kaze daje ispravna samo daje posudio membranu nekome pa ako te interesuje mogu ga pitat a i nismo puno daleko ja do s.broda imam 50km

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Mi smo prije 6god kupili jednu mislim da je 350l u derutnom stjnju i cjelu prefarbali i promjenili ventile crjeva i dizne,pumpa je valjala a spremnik premazali stakloplastikom sa vlaknima i radi ruper,za zaljevanje vrta i spricanja jecma i 2rali kukuruza.
Kostala je nekih 800kn i materjal za popravak nekih 800kn.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Pratim ja več dugo oglasnik i išao gledat par komada u tak lošijem stanju oko 1000kn cijena al ni na jednoj nije bilo moguče vidjet stanje pumpe,il nema traktora u susjedstvu da ju isprobam il je pumpa neispravna inače sam i prvobitno imao namjeru uzet tak neke u lošem stanju i složit.
Al ak me tak neki krš na kraju dođe 3000 il više dok ju složim rađe onda kupim ispravnu bez popravljanja

Do sutra još razmišljanje a sutra vj idem u trgovinu i kupujem jednu od navedenih pa makar i Mio pa ču mješat sa kolcem kak je kolega @puknuti napisao:drink:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Bez obzira u kakvom je stanju kupiš preporučam da je otovriš .
Ako ništa drugo uzmi "mjeru " membrane i ventila , brtvi i ostalog .
To sve moraš imati u pripremi sezone .
Nikad ne stane u doba godine kad imaš vremana popravljati .
Samo iz razloga jer tada stoji nekorištena .
Uvjek krepa na njivi .

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Zar nitko nema nikakvih komentara,pohvala il primjedbi o Mio standard prskalicama?:(whew):

nisu loše, al za to koliko je netko napisao da mu treba, 3 jutra, ja bi uzeo polovnu, a i uzeo sam ju, i nedavno stavio novo bure, a imam ju 2 godine.....ove godine sam s njom oprskao oko 50 jutara......440l rau maribor i radi bez greške, a godina 84 ili 85 sada nisam siguran......i nikakvog kvara, bure je otišlo od sunca i godina korištenja, al nije mi žao, pumpa je odlična i sada novo bure, mislim da me bude služila......a novi razvodnik je stavio prijašnji vlasnik, prije nego ju je meni prodao.......

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Nakon dugo premišljanja ispalo je ovo,istina je to kaj kažete da za tak malo mi se nije isplatilo kupovat novu al ispalo je tak kak je i nije mi žao para jer sad zanm da imam novi stroj koji če me služit godinama

Prilozi

• DSC00499.jpg
    DSC00499.jpg
    47.4 KB · Pregleda: 372
  • DSC00500.jpg
    DSC00500.jpg
    47.8 KB · Pregleda: 185

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kolko novaca?
Koliko metara pokriva kad ju rastegnes?

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Novaca 6000 i neke sitno kn a grane su 6 m ja bi radje da su 8 al nije bilo u ponudi u toj trgovini di sam uzimao,

Mada bolje možda i ovak jer su mi njive neravne pa manja vj da negdi zapnem

Sutra malo vode ulijem da isprobam i ide u garažu
Odma da pitam kolko bi trebalo napumpat pritisak sa kompresorom dole na pumpi?Malo sam gledao po uputstvima ima tabela sa tim pritiscima pa dal da se držim tih podataka il je u praksi kaj drugačije

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Presel bi jeftinije da si polovnu sredio al sad kaj je gotovo i ljepa je i mislim da ce te dugo sluzit!
Na 2.5bara bi trebala ljepu maglu bacat.
Ti si sprobaj na kolko ti najbolje radi i toga se drzi.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Danas spremio špricu za zimu..Oprana izvana i iznutra..Stavio sam malo antifirza i propustio kroz cijeli sistem da nebi izmrzlo kaj u zimi..

21257125.jpg

21257128.jpg

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Bolja je tekučina za šajbe prat od antifriza.

Posljednje uređivanje od moderatora:

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Kažu radi agresivnosti da je bolje.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh