• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prskalice

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Leško je 3 sezone kod nas...Špricom sam zadovoljan,i nema nekih nedostataka..Mala zamjerka grane bas ne plivaju ljepo kad se kotač nagne u grabu..
Oprema nekaj kaj si naveo:12m,hidro grane,el.ventili,triplex dizne,3 rezervara,digitalni manometar,1000litar,eko mikser za mješanje sredstva..Elektronika je ARAG a to ima večina šprici kaj sam videv (Lemken,Caffini,Agromehanika)...Uglavom dost dobra oprema i zadovoljan sam kak to sve šljaka,za sad bez greške,nek tak i ostane :(y):

Grane mi se dopadaju kak se rasklapaju, recimo mogu zatvorit pola grane ako je bandera na zemlji,ili kakvo granje pored...Dok sam vidio na drugim "poznatijim" špricama sistem grani koji mi se ne sviđa preveč..

Posljednje uređivanje:

mika75

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
274
Molio bi forumase ako netko zna nesta vise o sprici MIO STANDAR znam samo dimaju crveno bure i da je 500 litara a ima pogon preko remena pa me interesira jesu dobre jel imam u planu takvu kupiti

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406

jel zna itko išta o ovakoj pumpi na prskalici,,šprica nema grane pa sam je prepravio za zalijevanje preko ljeta,naspem vodu unutra i upalim kardan,,pumpa je njemačka,,pa ako kome treba mogli bi se dogovorit..

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ja imam takvu na svojoj šprici ali tri klipa,navodno su ne poderive te pumpe.Na mojoj piše maxsimalni tlak 50 bara.

izzyvz

Član
Tu od
14 Ruj 2009
Poruka
185
Bok dečaki!
Evo da malo pokrenem ozbiljnu temu o svojoj prskalici koja me izluduje svaki put kad pomislim na nju.
Dakle radi se o prskalici RAU metalna Maribor 440l 8 metara grane.
prosle godine zamijenio ama bas sve od kompetnih gumica, membrane, dizne,ma nema kaj nisam nisam.
Mada je prskalica kupljena za smjesnu lovu nisam ni očekival neki bum efekt od nje, ali vrag neće surađivati, pa i da joj još malo udovoljim kupio sam joj danas i novi regulator za 500kn i kaj se desilo, opet neće surađivati.
Da pojasnim, o nekim pritiscima od 2-2,5bara o kojim vi ovdje pisete,ja mogu samo sanjati, meni pritisak oscilira, od 1-3bara onak kazaljka treperi sa time i mlaz na mlaznicama.
Kad onaj regulator pritiska navrtim/podignem pritisak na 4-5 bara, ma to prska milina, izjednačen mlaz koji ne treperi i na manometru je kostantno 5bara bez oscilacije i treperenja.
Inaće pumpa nije orginal od te prskalice, gore je Annovi Reverberi pumpa od 50l i u PAV-IN-u

košta 3700kn+PDV.Tak da svatko može pitati kaj je to za zver gore.
Molim sve znalce da mj pomognu oko te vrezje prskalice.
! PS napumpal zam zrak u onu zračnu membranu na 2,5bara

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
Trebaš biti jako pažljiv kad pumpaš Onaj" amortizer" , onu membranu,. Tam ti ide malo zraka , iak ti puhne malo van kad skidaš crijevo od kompresora ,već ti je manji tlak ostal u nutra.
A možda si prepumpao komoru , pa ti manji tlakovi ne mogu aktivirat membranu.Tebi se vjerojatno pulsiranje mlazeva smiri kad digneš tlak preko 2,5 bara.Probaj smajnit tlak u komori,pa će možda radit i na manjem tlaku.

Posljednje uređivanje:

izzyvz

Član
Tu od
14 Ruj 2009
Poruka
185
Dobro, pokušat cu i to.
a pumpa ako je 50l nema veze?
Ajde molim vas za sve moguće savjete.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
@izzyvz, opće nerazmem o kakvom ti problemu govoriš...ak je na 5 bara sve ok, znači da radi, a kaj se tiće tvojih 2 bara, koliko ti hočeš...kak znaš da je manometar ispravan.. jer svaka šprica pri malom pritisku dela kao i tvoja...
oregonian_winesmiley.gif

izzyvz

Član
Tu od
14 Ruj 2009
Poruka
185
Nemoguće! Agromehanika od tasta radi na 2 bara bez treperenja mlaznica, od suseda kžk isto tak.
Manometar je dobar jer sam već provijerio.

izzyvz

Član
Tu od
14 Ruj 2009
Poruka
185
Nasel sam jedan podatak od proizvođača pumpe.
tlak u zračnoj komori mora biti 1 bar za radni pritisak prskalice od 1-3bara.
se slaze tko sa ovom konstatacijom?

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
Da ,prepumpao si komoru, kad bu tlak u njoj manji "mekaniji feder" ,lakše će "upijat" pulsiranje na manjim tlakovima.

izzyvz

Član
Tu od
14 Ruj 2009
Poruka
185
Hvala svima koji su pomogli i doprinjeli svojim iskustvom da osposobim tu prskalicu.
Dakle,provjerom tlaka u zračnoj membrani bilo je 2,5 bara sa mojim manometrom kojeg koristim kod kuće,na benziskoj je bilo naduvano na 2,6 bara.
Višak zraka sam ispustio(1,5 bara),nalijao cca 30 l vode za probu i gle čuda! MLAZ VIŠE NE TREPERI,KAZALJKA NA MANOMETRU NE TREPERI TEST JE USPIO.
drugi tjedan ću ju probat iskalibrirati i javim rezultate.
hvala svima još jedanput.
P.S ona konstantacija o omjeru 1:3 je ISPRAVNA!
Tako da svi koji mislite i radite po svome ili na principu rekla-kazala kao što je bio slučaj kod mene je NEISPRAVNO!

nparat

Novi član
Tu od
16 Stu 2008
Poruka
25
Bok
Kupio bi sljedeću pumpu za prskalicu ali u dućanu gdje se prodaje nemaju pojma šta je ovo niti čemu to služi.
Ako netko može prepoznati tip ili proizvođača iste bio bi zahvalan jer bi mi pomoglo oko odluke o kupnji.

Najnoviji postovi

Na vrh