• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prskalice

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,108
Zaboravila spomenuti da ima ovo debelo crijevo koje ide iz pumpe u razvodnik i ovo desno gore koje ide u spremnik
Toje isto mješalica ali ona se pak uključuje sa ovom crvenom ručkom
Ako je ručka okrenuta prema debelom Crijevo onda na manometru nema pritiska ako ide kroz debelo crijevo a ako je okrenuta prema ventilima onda bi moralo biti pritiska na manometru
upravo tako je i meni...kad je mješalica uključena nema pritiska...pritisak se pojavi kad prebacim na ventile od grana

Axial

Novi član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
19
Koliko vam diže tlak ako je vama mješalica spojena na sekcije,ja nemam tako spojenu mješalicu po vašem pa mi opet dobro izmješa sredstvo
Na mojem (potupno drugačijem regulatoru) tlak je potpuno jednak bez obzira koliko sekcija bilo uključeno ili isključeno. Kada se pojedinačna sekcija isključi ona zapravo preusmjeri tok sredstva u povratni kanal preko malog regulatora pritiska koji je podešen da pruža jednak otpor tekućini kao što je otpor toku sredstva kada je ta sekcija uključena,. Svaki taj regulator pritiska mora se baždariti tako da pruža jednak otpor (nije neki problem, radi se samo jednom i onda više ne diraš). Kod ovih jednostavnijih armatura regulaciju tlaka na sebe preuzima regulator koji to mora kompenzirati ali to ne odradi idealno pa tlak vjerpovatno malo poraste. Što možda i nije loše ako želiš promiješati sredstvo.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,108
meni ako zatvorim jednu sekciju poraste tlak i onda moram smanjivat na ventilu...

koji bi bio neki kvalitetan razvodnik sa ventilima za 3 grane?

Axial

Novi član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
19
Ovo sam imao na prskalici godinama (samo sa 5 sekcija a ne 3) i sasvim dobro je služilo:

Posljednje uređivanje od moderatora:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,108
e da, vidim u opisu, ima nastavak konstantog pritiska na sekcijama...to je ono što si pisao, bez obzira što zatvoriš granu pritisak je isti...

Axial

Novi član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
19
Malo se jednom podesi i radi sasvim solidno, godinama. Ja sam prešao na struju samo zato jer sa sica nsam više mogao rukom dosegnuti regulator na prskalici na traktoru na kojem imam GPS i radar za kontrolu brzine.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,108
kolega ima jako dobro to složeno na 539...povukao si je duže cijevi i složio si regulator u traktoru, s desne strane na blatobranu...sve dosegne...

Axial

Novi član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
19
Probao sam i ja slagati ali puno je to cijevi i nekih poprilično debelih cijevi koje idu na moj regulator.... 160l/min pumpa i 1000L prskalica. Inače idealno je sve složiti jednostavno bez struje ako imalo čuvaš odlično služi. Meni je tokom 20+godina otišao samo jedan ventil sekcija i regulator tlaka sam jednom mijenjao. I naravno svakih toliko novi manometar jer jeftiniji je novi nego baždariti stari. Manometar je bitan ja uzimam onaj 0-6 bara (jer mi je to područje rada) sa finom podjelom u 0.1 bar, na manometru praktički očitam razliku kada mi je prskalica pri kraju sa sredstvom.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,969
meni ako zatvorim jednu sekciju poraste tlak i onda moram smanjivat na ventilu...

koji bi bio neki kvalitetan razvodnik sa ventilima za 3 grane?
Upravo onaj sa slike okojem raspravljalo od Agromehanike

Axial

Novi član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
19
Onak odokativno mislim da je tvoj problem ili u otvorenom ventilu ispod finog filtera (koji služi i otvara se samo kada se čisti taj fini filter) ili možda čak smanjena dobava na cijeli regulator (jesi provjerio kakav je usisni filter prije pume?) Možda je ostao poluzatvoren onaj ventil koji vodi iz glavnog spremnika?

Najnoviji postovi

Na vrh