• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prva reparatura pumpe&dizni

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Jebe me internet
Evo slike ali samo zato da nebu ispalo da se nisam trudil :oops:

gif image hosting

Ono zakretanje gore dole to je samo za prave meštre i o tome dok metneš pumpu gore i ako slučajno nebi štel ;)

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Kuciste PVP ispod te tri matice m8kljuc 13 je proslicano tako da mozes PVP zakretati lijevo ili desno.Ta oznaka (crtica) je na sredini proslicanog prostora.

Crtice se nemoraju poklopiti ako nezelis.

Posljednje uređivanje:
Z

Zloppy

Guest
aha! :)) sada znam! znam da kod 533 moze se stelovat na fiberu! al mogo sam i mislit da je tako! :) hvalla! :pP

Tu od
7 Svi 2013
Poruka
73
Bok,evo ovako-skino sam bosch pumpu i odneso kod bošiste i on ju je slozio,sad ju trebam namontirat ali ono vratilo se ne poklapa sa zupcanikom misli ona kajla na pumpi ne pase na zupcanik on je to okreno. Sad me zanima jel ja smijem okrenuti tu osovinu na pumpi da moze uci u zupcanik?

Hvala unaprijed

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Da slobodno okrenes jer kad okrenes da ti pase na zupcanik bit ce ti i u fazi motor!!

Darko001

Novi član
Tu od
21 Sij 2014
Poruka
2
Dizne IMT 539

Da li netko ima radionički priručnik IMT 539, da mi skenira dio vezan za ubrizgavanje goriva i pošalje na mail: dpetro001@gmail.com
Curi mi gorivo na jednoj dizni i to dosta, pa bih trebao to rastaviti da vidim u cemu je problem! Hvala!

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Re: Dizne IMT 539

Ako pusta ispod onda je vjerovatno pukao dio oznacen na slici (br.11).

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ako ovaj gornji stelajuci vijak odvrnes moraces kod bosiste da je nastela.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Samo da se nadodam na kolegu Lisnika.
Da bi skinul halter (to je onaj dio na koji sumnjamo da je oštečen) bi bilo dobro popustiti onaj gornji vijak za štelanje pritiska jer je onda manja mogučnost da strgaš štifte koji drže uložak.
Moja preporuka bi ti bila da ako se sa tim nisi do sad susretal ipak to daš nekom bošisti ili lokalnom majstoru koji ima iskustva.
Da ti nebi poslije tvoje intervencije cjelo tjelo dize trebalo

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Prosle godine je radjena pumpa visokog pritiska jer sam na traktoru imo veliku potrosnju pa sam skino i to je bosista uradio,ja to sastavio traktor je imo dobar gas ali ja traktor nisam koristio i skoro primjetim da mi traktor nema snage kosto je imo,i ja opet skinem pumpu i majstoru konatajuci da nije lijepo uradio,medjutim pumpa je podesena i sve ok,.i kaze on meni da trabam da na pumpu stavim AC jer je nemam i nije je ni bilo,dakle bio je dotok slobodnim padom,.
malo sam trazio na google i nadjem ja AC ali me nesto kopka da li da trazim AC koja ima tockic na onaj sesir sto ide na brijeg bregaste, ima li kakve veze ili koja je bolja.
mjerio sam od kucista pumpe da je ramak kada je brijeg u vrhu inozi 16 mm a kad je u dnu iznosi 22 mm,. zna li ko od cega bi mogla AC na ovu moju pumpu,

evo i slika

2zt6q7zwontcici6fuzw.jpg

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Imam pitanje u vezi bosch pumpe na ursusu 355. Danas sam menjal ulje v pumpi i primjetil sam da ima miris po nafti. Medo inače pali kaj metak i sve zasad štima, ne trokera ne zaletavle ili kaj slično, ali nikad se nezna, ursus je to! Zanima me dali netko zna kakvog dobrog bošistu iz Međimurja? Ima tu u Nedelišću, selo pokraj mojeg, neki servis, ali nemrem nigder najti na netu kakav je mešter. Moreju broji i od fuš majstori ako su ok, za svaki slučaj ako zatreba.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nafta ulazi u ulje i na novoj pumpi , nafta pliva na ulju , zato treba često u pumpu uljevati ulje da podigne naftu i na prelivnu cijev(ako je ima) nafta izađe van .
Kad počne teči ulje prakineš uljevanje .
Ako nema prelivnu cijev ima vijak odnosno čep

Posljednje uređivanje od moderatora:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Tak sam si i mislil jer nije bilo retko kak čista nafta ali je imalo miris po nafti pa sam sve ispustil van i nalijal friško ulje i pustil kaj je još jedno deci prek preteklo. A čuj staro je to groblje ali se još kutura, i skok feder se potroši z letima, a kak nebi to. :)

ček malo puki, sad si me uhvatil nespremnog v temperaturi! Stare razlokane pumpe mogu malo propuštati, ali nove nebi smele. Kaj sa vozilima koja imaju podmazivanje pumpe prek kartera, onda bi stalno mešalo ulje i naftu u karter?

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Nikam to nemoj nositi, još ti ju budu pokvarili :icon_wink:
Svakih 50-tak sati ili barem svaki put kad ulje u motoru mjenjaš i u njoj zmenjaj i teraj

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
Nemoraju elementi biti u pitanju,možda propušta na ac-pumpi, aldok ne kaplje nafta na prelivnu cijev nediraj kak veli muha budu ti sam pokvarili....:icon_hang:

Najnoviji postovi

Na vrh