Re: SJETVA PŠENICE '08
Gledaj, cabage... Poljoprivredom se volim baviti i volim i ja dobiti vise novca za moj trud, znoj i muku... Pa ni meni ne raste novac na drvecu i ne zivim ja od zraka, kao sto je i situacija kod vas...
Moj otac ce uskoro u mirovinu, pa se mogu oprostiti od njegove place i uzdrzavanja. Pobogu, vec sam ja veliki klipan i moram se brinuti sam za svoju egzistenciju polako.
Imamo svoje zemlje 15 jutara i u zakup sam uzeo jos 13, jer vise za uzeti u zakup u mom kraju NEMA a za prodaju takodjer. Ako zelis kupiti komad zemlje, odes se s covjekom dogovoriti i dogovoris 1000€ za jutro zemlje jer je na nekom grbavom terenu, zarasla, neuradjena... Ako u tom trenutku nemas ugovor sa sobom, iduci put kad dodjes da ti covjek potpise i da mu platis, cjena raste, jer je vidio da imas pare za kupovinu, a on je s nekim susjedom pricao da je 1000€mala cjena za komad zemlje koji nitko nece raditi ni besplatno jer je bogu iza ledja...
Ja bih zelio zivjeti od poljoprivrede, a ne da mi neki tamo direktor dise za vrat i da me "ugnjetava" kako mu prdne, ali ja za to uvjete namam. Moje bavljenje poljoprivredom MORA biti hobby, jer nikome zemlju ne mogu dati u zakup, a ne mogu svoje povrsine prosiriti da bi moja proizvodnja bila samodostatna.
STOGA dragi cabage i ostali istomisljenici, ja vam se ispricavam za ljuljanje vase egzistencije, ali ja samo pisem ovdje kako je meni moj nacin "poljoprivrede" isplativ, uz neki posao u nekoj firmi, da ne lezim po cjele dane u kuci kao trut, nego da se necim bavim na zraku i da od tog imam nekakvu zaradu.
Ako ja mogu pronaci neku racunicu u 25 jutara zemlje, pa onda bi svatko mogao pronaci racunicu na vecim povrsinama koje obradjujete...