kad bi bilo dobro napravit drugu prihranu kanom,sad se srpanjka sva isklasala
Kod nas ima sjajnika.
Sad će koji dan stari prskat sa Karateom.
Balac se stvorio zbog jako puno oborina koje su bile..Poprskao sam sa Karate Zeonom, cijena je 360 kn/litru a potrosio sam mozda pola litre na nekih 3,6 ha, a ostatak bude za nagodinu :rolleyess: neznam otkuda se taj balac stvorio mislim da ga nikad nismo imali, valjda sada bude sve ok. :drinkers:
ako to sve daješ pšenici, neznam kakav račun postoji na kraju......ja sam malo stavio na papir, po meni definitivno najneisplativija kultura......
imam pšenice SAMO 3/4 jutra, stavio da se očisti njiva, i da imam jednu-dvije bale slame......i do sada sam dao 1300kn, na sjeme, i gnojivo te prihranu......samo gorivo nije u toj cjeni.......AKO dobijem 2 tone, i cjena bude 1kn za kilogram.......onda je računica potpuno jasna.......tj. nema računice......
i sada gledam, sve što vi ovdje radite........prskate, ovo-ono......koji vi imate onda prinos, te kolika je zarada u konačnici.......jer od ovoga mislim da ste samo u plusu za poticaj, pod uvjetom da ste ga dobili, al i s tim ide sve lošije......
Eto, vidis, na 3/4kj je vrlo tesko racunati s ikakvom dobiti... Kad imas svoj kombajn i svoj prijevoz, kad po soji sijes psenicu, pa veci poljoprivrednici ni ne oru, nego prelete sojiste teskom tanjuracom i posiju psenicu, ja orem, ali jako plitko za sjetvu psenice, pa mi se tu smanjuju troskovi i tako...
U psenici vidim racunicu kao i u ostalim kulturama koje sijem... Dok smo placali vrsidbu i transport zrna, poslije svega nam je samo poticaj ostajao cist... Onda je kombajn dosao pa prikolica i sad je to sasvim neka druga prica.