• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PŠENICA sjetva-žetva, 2011.-2012.-2013-2014

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Ja sam mislio ne prskati zastitu ove godine ali po svoj prilici ce se morati. Ujedno pocastiti i folijarnom prihranom pa sta bude. Max jedan prohod.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
ihorzic zaštita mora ići i bila bi danas već odrađena da nije pala kiša.

Svako malo padne di koja litra i sigurno će se pojavit cijeli niz bolesti nakon stabilizacije vremena a mišljenja sam da je bolje pokušati spriječiti nego liječiti.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
jel se baš mora provesti zaštita????

koji se problem može javiti, ako se neprska????

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja sam odustao ove sezone od zaštite i prskanja protiv korova...kak bude nek bude.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
nisam ni ja prskao pšenicu......samo prihrana kanom......kako ima dosta kiše, malo se bojim trave, za sada nevidim ništa, a klasovi su se dobro razvili......moram poslikati, i nabaciti koju sliku ovdje......

B

Bobo

Guest
Veceras smiksao 1500l 10% otopine UREA i sutra krecemo u prvu folijarnu prihranu psenice...

Zastita protiv korova je kod mene OBAVEZAN dio prskanja kao i regulator rasta te zastita protiv bolesti klasa i zastita u busanju po potrebi, kao sto je ove godine bilo na jednom komadu...

turki

Član
Tu od
30 Ožu 2011
Poruka
118
kad bi bilo dobro napravit drugu prihranu kanom,sad se srpanjka sva isklasala

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
kad bi bilo dobro napravit drugu prihranu kanom,sad se srpanjka sva isklasala

mislim da bi sada veći utjecaj na prinos imala dobra folijarna prihrana

ja sam danas obavio zaštitu Srpanjke, ipak s amistrom extra 0.7dcl/ha + profert mara 2% koncentracija

DSC05440.jpg

Posljednje uređivanje:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ako to sve daješ pšenici, neznam kakav račun postoji na kraju......ja sam malo stavio na papir, po meni definitivno najneisplativija kultura......

imam pšenice SAMO 3/4 jutra, stavio da se očisti njiva, i da imam jednu-dvije bale slame......i do sada sam dao 1300kn, na sjeme, i gnojivo te prihranu......samo gorivo nije u toj cjeni.......AKO dobijem 2 tone, i cjena bude 1kn za kilogram.......onda je računica potpuno jasna.......tj. nema računice......

i sada gledam, sve što vi ovdje radite........prskate, ovo-ono......koji vi imate onda prinos, te kolika je zarada u konačnici.......jer od ovoga mislim da ste samo u plusu za poticaj, pod uvjetom da ste ga dobili, al i s tim ide sve lošije......

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
20 jutara ove godine. Prosjek je bio prijašnjih godina 4.5-5 tona po jutru.
Samo dvije prihrane i potrebna prskanja ove godine.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ma kod mene se sije radi plodoreda,meni je tu veča dobit nego da muku mučim sa ovim ili onim,slama nam je potrebna radi stoke i u mom okruženju je velika jagma za njom radi velikog broja stoke,jedan dio pšenice se daje u mlin radi zamjene za stočno a jedan dio ide u prodaju,uglavnom ulaganja su svuda tako da mi mali smo osuđeni na svaštarenje

S

seljaček

Guest
To je lema ili žitni balac najjeftiniji je Direkt od genere

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Poprskao sam sa Karate Zeonom, cijena je 360 kn/litru a potrosio sam mozda pola litre na nekih 3,6 ha, a ostatak bude za nagodinu :rolleyess: neznam otkuda se taj balac stvorio mislim da ga nikad nismo imali, valjda sada bude sve ok. :drinkers:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Poprskao sam sa Karate Zeonom, cijena je 360 kn/litru a potrosio sam mozda pola litre na nekih 3,6 ha, a ostatak bude za nagodinu :rolleyess: neznam otkuda se taj balac stvorio mislim da ga nikad nismo imali, valjda sada bude sve ok. :drinkers:
Balac se stvorio zbog jako puno oborina koje su bile..
Prije je bilo sušno razdoblje,a sada su došle nagle kiše i to pogoduje stvaranju.

Pšenicu ne napada tak jako,ali više ga ima na Zobi,tamo može za par dana uništit cijelu površinu..

B

Bobo

Guest
ako to sve daješ pšenici, neznam kakav račun postoji na kraju......ja sam malo stavio na papir, po meni definitivno najneisplativija kultura......

imam pšenice SAMO 3/4 jutra, stavio da se očisti njiva, i da imam jednu-dvije bale slame......i do sada sam dao 1300kn, na sjeme, i gnojivo te prihranu......samo gorivo nije u toj cjeni.......AKO dobijem 2 tone, i cjena bude 1kn za kilogram.......onda je računica potpuno jasna.......tj. nema računice......

i sada gledam, sve što vi ovdje radite........prskate, ovo-ono......koji vi imate onda prinos, te kolika je zarada u konačnici.......jer od ovoga mislim da ste samo u plusu za poticaj, pod uvjetom da ste ga dobili, al i s tim ide sve lošije......

Eto, vidis, na 3/4kj je vrlo tesko racunati s ikakvom dobiti... Kad imas svoj kombajn i svoj prijevoz, kad po soji sijes psenicu, pa veci poljoprivrednici ni ne oru, nego prelete sojiste teskom tanjuracom i posiju psenicu, ja orem, ali jako plitko za sjetvu psenice, pa mi se tu smanjuju troskovi i tako...

U psenici vidim racunicu kao i u ostalim kulturama koje sijem... Dok smo placali vrsidbu i transport zrna, poslije svega nam je samo poticaj ostajao cist... Onda je kombajn dosao pa prikolica i sad je to sasvim neka druga prica.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
jučer sam prolazio pokraj pšenice pošto idem kravama po travu i ništa,danas popodne tabla 20 puta 20 udarila lema,morao sam po vjetru proći uz rub sa karateom i valjda se ne bude više pojavila na pšenici ljiga jedna slinava:axe::axe::axe:

Uploaded with ImageShack.us,ne vidi se dobro jer nije još jak napad ali da je ostalo do ponedeljka,katastrofa

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Eto, vidis, na 3/4kj je vrlo tesko racunati s ikakvom dobiti... Kad imas svoj kombajn i svoj prijevoz, kad po soji sijes psenicu, pa veci poljoprivrednici ni ne oru, nego prelete sojiste teskom tanjuracom i posiju psenicu, ja orem, ali jako plitko za sjetvu psenice, pa mi se tu smanjuju troskovi i tako...

U psenici vidim racunicu kao i u ostalim kulturama koje sijem... Dok smo placali vrsidbu i transport zrna, poslije svega nam je samo poticaj ostajao cist... Onda je kombajn dosao pa prikolica i sad je to sasvim neka druga prica.

ma da, trebaš imati 10tak jutara, da možeš računati s dobiti, još nisam ni orao za pšenicu, išla je na krumpir........samo tanjuranje i sijanje.....jer je bilo suho za oranje, a prije krumpira je frezano, pa se moglo dobro napraviti i sa tanjuračom......a onu 133 neću prežaliti što nisam odmah uzeo, brzo je i otišla......dok sam se predomišljao

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh