• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PŠENICA sjetva-žetva, 2011.-2012.-2013-2014

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Moja pšenica je bez vode, ima nešto malo na uvratinama, čak ni jarci po zemlji nisu puni vode kak viđam po okolnim poljima. Vrhovi joj jesu žuti, što je je, ali mislim da se buda ona oporavila kad se vrijeme stabilizira i dobije svoju dozu KAN-a.
 

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Ja neznam sta ce bit od moje puno snijega i to dugo i sad stalno kise pa nemogu u prihranu neznam sta ce bit od nje svaki dan sve slabije se vidi moca ju unistava:(envy):

Polako staru jutenu vreču prekramena i laganini. Ja sam prošli utorak i srijedu tak prihranil 6 rali.:icon_hang:
 

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
642
Jao kad čemo moći u drugu prihranu?? ...kod nas kiša pada neumorno i neće se u njive moći još dugo stim da danas stane a najvljuju stalno neku kišu...opet mi slavonci pušing lizin...lane suša kukuruz a ove godine ima da nam kiša podavi uljanu i pšenicu uuh ljut sam ko leptir sad.. ...a šro je gore ja jesenas nisam ni zaštitu od korova izvršio dobro ja idem s sekatorom pa tako da imam vemena ali onaj ko je planiro s tenom a nije s njom jesenas sad bogami više i neće moći ili?...biće sad panike i posla ...Baš nas neće ..ali kako sam već rekao nema pesimizma ...glavu gore i s njom koz zid.

ma u koju drugu nisam ni prvu još obavio :mad:::mad::
užas a kazu do kraja ovog tjedna da bi moglo još i snjega bit a kiša neprestaje padat njive plivaju ko zna dokada če to tako
 

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Polako staru jutenu vreču prekramena i laganini. Ja sam prošli utorak i srijedu tak prihranil 6 rali.:icon_hang:

Pa da ja ugreznem pjesice na jednoj parceli mi sva voda s ceste ide na ledinu voda tece po njoj mogu samo propast ko u zivi pjesak kolko je mokro!
 

baltazar 3

Član
Tu od
2 Kol 2012
Poruka
167
ajoj ta voda danas sam cijeli dan radio kanale po psenici sto rucno sto sa skipom oko medja i puteva isto mi je na dva mjesta kompletna njiva potopljena sa puta ide voda sad sam iskopao kanal do susjeda a dalje nek si on kopa :p:
 

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,343
Predsjetveno bačeno.
Prihrana prva napravljena samo na pjeskima gdje je malo kritičnije,
jača zemlja će dobit samo jednu prihranu malo jaču KAN-om dok se vrijeme smiri.
 

davor22

Član
Tu od
24 Lis 2009
Poruka
700
-pšenica odlična(pitanje kakva će biti ove godine),još bolji kulen i špek ,samo šteta onog dole osječkog hoće se ugrijat pa neće ići niz grlo:)
 

Mireek

Član
Tu od
6 Ruj 2011
Poruka
388
28.03 bačena prva prihrana - 100kg/ha KAN-a, kad će špricanje i druga prihrana Bog dragi zna........
 

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Kako sada jadno a svi su se do prije mjesec dana hvalili ??????????????

Meni je bilo muka gledati na TV kako se svi hvali pšenicama jer sam ja naucio hvaliti se kada uteram kombajn u njivu..a pojedinci su pravili ražanj bez zeca....
 

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Vi slavonci i baranjci se bute imali sa čim hvaliti ali mi zabari kod nas ne bajno vecinom...
 

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,434
Gledam kod mene okolo po poljima i pšenica raste kao luda.. sad čeka drugu prihranu, čim bude mogućnost ide prihrana kanom! Trenutno izgleda bolje nego što je prošle godine u ovo doba izgledala, kakva će na kraju ispasti to će mo vidjeti..:)
 

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Bit če na kraju ja mislim opet dobra pšenica.Budem ju zaštitio od bolesti,bacim joj gnojiva još i da bog da da nas malo vrijeme posluži i moglo bi biti dobro.Bilo je još ovakvih godina prije kada nismo mogli u polje do maja mijeseca.
 

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,807
decki s cim napadate protiv bolesti?

Ranijih godina sa Amistarom a ove godine bumo vidli. Zastita ce se morat radit pod obavezno jer je puno vlage i bit ce bolestina.
Na nekim parcelama jos nisam niti prvu prihranu bacio i sad dok se bude dalo dobit ce malo vecu dozu tj sve sto trebalo ic u prvoj i drugoj prihrani, nema druge jer datumi su vec poodmakli
 

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
nisam jos nikad sprico protiv bolesti,jel postoji mozda sta da se smije mijesat sa staraneom
 

ZULJE

Član
Tu od
12 Pro 2012
Poruka
208
I ja obavio prvu prihranu sa 150kg/ha kan-a,za 1mj če biti još jedna prihrana sa istom količinom kan-a i treča če biti folijarno.Koje folijarno bi bilo najbolje za pšenicu..???
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh