Re: Radovi u šumi, izrada drva i t.d.
Eto ga sad, rekel sam da bude nastal 'kaos' :icon_rofl:
Fora je u tome, da su to složena drva, ponavljam, složena.
E sad, ti si svojih 33 ili 48 komada 'okaći' mačku o rep, a gdje ti je promjer!
Drvo dok je u komadu, ima najmanji i najgušći volumen, jednom kad se rascjepa, to nije više taj volumen, nego je veći!
Hoćeš da ti ja posložim tvoja drva da vidiš da nemaš metar :icon_wink:
Ali dobro, činjenica je da nisu enormne razlike, barem ne bi trebale biti.
Veli meni 'dečko' kaj slaže drva, ak samo jednu cijepanicu stavim krivo, već to nije to, ako budemo 'precizni'. A gdje su kvrge, pa se malo nakosi, pa se stavi veliko kraj velikog, bez punjenja rupe nastale među njima.
Kod 'složenih' drva je još jedan problem, da su 'lica', prva drva najljepša, a 'unutra, zna biti svega i svačega, a to kupac, naravno ne vidi.
Pa nije zabadava ona izreka: Trgovcu je dovoljno samo jedno oko, dok kupcu nisu dovoljna niti dva para!
Svaki, ali doslovno svaki, malo bolji pećiracku zna koliko je drva 'imal' u sezoni, nemre me skoro 'zakinuti' niti za jednu cijepanicu!
Jedino je 'problem' što su jedno složena drva na kamionu, traktoru, a drugo kad si ih ti sam doma složiš.
Zahebana je ta 'kubikaža', ovi kaj prodaju 'pile' po svome, i to vrlo često dosta grubo, agresivno i nedaju si ništa reći. A ti kao kupac, kad doma 'složiš' i pogledaš na kup, zid i nije baš nešto.