• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Evo malo današnje rekreacije. 94363E60-5896-4F71-B957-67E5BE3B3FFE.jpeg E70685AB-2566-48B8-92DE-A806D8C2EDB7.jpeg
Danas napravljeno cca 14m, bukva-grab, izvezeno na dva puta. Drva su cca 3 km zračne linije od kuće a trebalo mi je sa punom prikolicom do doma 1h 25 min. Da nemam kočnice na prikolici nema šanse to voziti tud.
86B2CC44-FE4F-4C04-A3D9-B2651FDC1613.jpeg Evo i lanca iz Trgo-agencije. Inače dolazi samo sa jednom kukom. Predviđeno je da se s druge strane za traktor valjda kopča sa špagom...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Koliko ja znam da, iako sam ja na nekoliko stavio ovakve kuke pa kombiniram kako mi koji put treba lanac, jer ako ga kopčam na običnu kuku dogodilo mi se da se trupac s lancem otkopča a iz onakvog klizača ne. Složio sam si i jedan nosač da ga mogu staviti u kuku na traktor tako da skratim lanac koliko mi treba ako nemam vitlo kod sebe. Scheda | HHKOW13 Kuka za lanac 13 6700 kg

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Spuštam se u dol jedno kilometar i pol u komadu sa 7m drva i prikolicom koja je 2 tone prazna. Osim toga i kroz šumu ima na par mjesta dol gde se spuštam u 1. brzoj. M8 potrgam za 2 min. Pucaju mi lanci sa karikom debljine 10 mm...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Drugi put zovi da ti ja dam pravi šeraf M8, koji na jednom navoju drži 800 tona, i buš videl da nebu puknul😉
Onda da nije se za igrat bez kočnica nikak, rekel sam ti kak je mene praznoga potiralo.
Kak ti delaju kočnice?

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Valjda imaš 12.9 šaraf...
Na traktoru nemam izvod za hidraulične kočnice nego kopčam na kiper ventil. Nije baš najsretnije rješenje ali posluži. Zaustavi traktor na mjestu u dolu sa 7 tona u prikolici samo kaj imaš osjećaj da budeš ispal iz sica... Onda pokušavam lagano dozirati ručicom. Al trebal bi staviti regulator protoka sa slobodnim povratom, možda bi bolje radilo

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Tomi za onaj lanac, na drugi kraj je dobro imati malu kuku kako je zovu skracivac. Onda se dobro kombinuje u kacanju bilo cega.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
IMG_20210224_161738.jpg
Pogledaj na lancu crvana mala nevidi se dobro, kako je okrenuta. Slicna je ovim malim kukama, kaci se preko alke. Ako neskontas sutra ti poslikam. U radnjama sajli i lanaca to zovu skracivac.

Najnoviji postovi

Na vrh