• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,773
Da, ovdje kod nas meni naplaćuju 150-160 kuna za metar drva za samoizradu a za ove elektrane je cijena 14 eura za tonu trupca izvučenog na tvrdu cestu

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,864
Elektrane na biomasu su 💀 za šume.
Koji idiot se toga sjetil?
14e za tonu, odnosno 70-tak kn za kubik? Badava, a uništavaju neprocjenjivo.
A zakaj onda višemetricu prodaju po 250...300kn privatnim osobama za ogrjev?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja danas mislil malo u šumu iti ali sam zaspal, tak do drugog vikenda niš.
Navinem si mobitel u 5 a tek sad se zbudil.
A danas je baš lepo vreme za šumu.
Sad bum opet napet do druge subote🙂

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,833
hm...da, kod mene je Sherif otvoril malu elektranu na sječku, ali već su počeli prodavati pilanski otpad i drva ljudstvu...očito je da sirovine imaju na pretek... :unsure:

ne motaj, raketa ne pali na minusu...🤭

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,057
Ja smatram da bi Raketa i upalila, ali je on zakazao. 💪😂

Sada možeš prošetati i lijepo si označiš drva koja budeš obarao sljedeći vikend.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,773
Elektrane na biomasu su 💀 za šume.
Koji idiot se toga sjetil?
14e za tonu, odnosno 70-tak kn za kubik? Badava, a uništavaju neprocjenjivo.
A zakaj onda višemetricu prodaju po 250...300kn privatnim osobama za ogrjev?
kad je u mom selu rađena elektrana onda je napravljen natječaj za šumsku biomasu, uvjet je bio "tko prvi njegova roba" Natječaj je u 7:00 otvoren a u 7:01 zatvoren, Sunčica Lalić je potpisala ugovor dobila koncesiju na 14 godina za nekog turčina koji je napravio tu elektranu a samim tim što je elektrana na obnovljivi izvor energije je postao i povlšteni proizvođač električne energije...i sve to ne bi bio problem nikome da oni za sirovinu uzimaju ono što bi trebali uzimati, problem je što oni dobivaju VMO koji inače, kako i sam kažeš, krajnjim potrošačima prodavaju za 4 puta veće iznose a isto tako meni prodaje ogranke i ono što ovršine za 2 puta veći iznos i ja to sam moram izrađivati i voziti

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,061
Da li je to ona manekenka? Ako je onda nije ni čudo kaj je ona izabrana. Treba biti poduzetan i to je to. ;)

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,665
Umalo da godina započne..s katastrofom..vitlo bilo pod malo jačim gasom..i jedna grana se okrenula i točno na vitlo..između poluge za vuču..srečom..ili bolje reći božjom pomoći ništa se nije desilo... IMG_20220117_103258.jpg IMG_20220117_103307.jpg

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,017
Kolega Darijus,firma koju spominješ,jel to iz Zagrebačkog kvarta Oranice?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,224
To bi moglo biti u Brestu pokupskom!
Tamo ima neki novo izgrađeni pogon ("novo"-pred 20tak godina),ali na gugl kartama se ne vidi!

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,017
Ako si odgovorio na moje pitanje, neznam,samo znam da sam bio kod njih negdje 2009,u vezi drvne firme iz Vž u kojoj sam radio,nažalost moja "velika"firma je propala .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,864
kad je u mom selu rađena elektrana onda je napravljen natječaj za šumsku biomasu, uvjet je bio "tko prvi njegova roba" Natječaj je u 7:00 otvoren a u 7:01 zatvoren, Sunčica Lalić je potpisala ugovor dobila koncesiju na 14 godina za nekog turčina koji je napravio tu elektranu a samim tim što je elektrana na obnovljivi izvor energije je postao i povlšteni proizvođač električne energije...i sve to ne bi bio problem nikome da oni za sirovinu uzimaju ono što bi trebali uzimati, problem je što oni dobivaju VMO koji inače, kako i sam kažeš, krajnjim potrošačima prodavaju za 4 puta veće iznose a isto tako meni prodaje ogranke i ono što ovršine za 2 puta veći iznos i ja to sam moram izrađivati i voziti
Babina Greda?

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Bio sam kod njih par puta… 😉 A i kod Šerifa.
Oni imaju u Glini i novu u Ilovcu…

Najnoviji postovi

Na vrh