• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nije šuma...ali jednom davno (1994.) sam imal slično iskustvo.
U sumrak sam oral jedno polje, gdje je uz među posađena višnja. Kak sam kenul naprijed, grane su se oslobodile od auspuha i zveknule me preko lica i očiju...Najprije je sve postalo žuto, a onda je nestalo slike...

Srećom, kro neko vrijeme sam progledal...tak da se nezgode od granja mogu dogoditi i negdje gdje im se uopće ne nadaš..

Misliš da pomoćni ne može nastradati?
Nemre. On je uvijek izvan šume ;)

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Nije neko olravdanje ali u tom vremenu svejedno ne bih imao kacigu, iako sad vidim da bih trebao al jbg.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Nije neko olravdanje ali u tom vremenu svejedno ne bih imao kacigu, iako sad vidim da bih trebao al jbg.
Više manje smo svi takvi, sve je dobro dok se nešto ne dogodi, kada se jednom opečemo, drugi puta pazimo, odnosno učimo na vlastitim greškama.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Misliš da pomoćni ne može nastradati?
Pa može, ali teško. Jer pomoćni profesionalni šumar radi šumu iz hobija, iz ljubavi. Ima profi opremu. On može radit 2metra drva 3mjeseca,nema žurbe. Netreba se forsirat sa 5metri dnevno. Radi se sve smiremo, nosi se tranzistor u šumu sluša se muzika, peče se jeger, špek. Gušta se baš i nema nervoze i stresa. Napravi se kad se stigne i ide u šumu kad se ima vremena 🙂🍻💪

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@Ghost, imam i ja (skoro) takvu kacigu i koristim ju pri piljenju i košnji trave.
Ta vizir-mrežica je zaštita od piljevine i sitnih grančica. Nisam siguran da bi ti puno pomogla u tvojem slučaju.
Jedino ako bi grana udarila malo više, po šiltu, pa onda valjda ne bi došlo do lica.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
A ne znam da li bi pomoglo ili ne bi, problem je što je grana vrhom udarila, moguće koliko je bila napeta da bi probila mrežicu, možda čak i naočale da sam imao ali sada mogu samo nagađati, sve u svemu bitno da sad je dobro prošlo a drugi puta ću (nadam se) pametnije

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Bi jer štiti cijelo lice
A ne znam da li bi pomoglo ili ne bi, problem je što je grana vrhom udarila, moguće koliko je bila napeta da bi probila mrežicu, možda čak i naočale
Na ovo sam mislil...zato sam prije napisal "kavez za hokejaše" ;)

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
nosi se tranzistor u šumu sluša se muzika
pa ovo je u suprotnosti sa samim odlaskom u šumu... :oops:
kolega, to ne bi smio ni pomoćni šumar raditi, to je protiv same pameti...
ustvari, tak nekaj mi nikad na pamet nije i nebi palo...u onaj mir unijeti nemir...😞🤫🤫🤫🐗🐺🐻🐿️🐦🦉🐰🦊🕷️

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
A veliš samo za sebe delaš za svoje potebe? I da ti nafta skupa?
Pa onda po ovome delaš uslužno i kak ti more bit skupa nafta ak sve uračunaš u to?
Nisam rekao da delam za sebe, vec da je vitlo dovoljno dobro za moje potrebe, koliko meni treba, drva ak uspijem prodam, ako ne ne smetaju mi na dvoristu. Zabadav vise ne delam nis...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Sad kad čitam i gledam ove ozljede sjetim se mog pokojnog kuma. Taj je uvijek govoril, sinek, u sumi uvijek pazi na feder ( oprugu).

A ja u buduče kad pem u vrganje bez šljema, naočala, vizira, kostobrana... ni u ludilu.
Jemput me grana tak opizdila preko nosa da sam sve zvezde u sred bela dana videl.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Upravo tak.
Ja recimo navek brusim bez naočala, a doma imam najmanje troje.
Nakon zadnje špene koju sam kotural po oku zaklel sam se Bogu i narodu da više nikad.
Kupil sam nove naočale i stvarno sam se pridržaval te zakletve mjesec i više dana.
Neki dan sam se opet uhvatil da radim bez njih......

Tak i ovo.
Pod opremom je teže raditi, vruče ti je, smeta... kad najebeš žališ kaj ju nisi koristil a imal si ju i opet buš najvjerojatnije kroz kratko vrijeme radil bez nje.

Najnoviji postovi

Na vrh