• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Radio sam jednom sa Makitom, mislim da je bio baš taj model EA3500, ugodno sam se iznenadio, pali iz prve i hladna i topla i vruča, mirno radi kad nešta precizno treba odrezati, ima snage, sve pohvale.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Da spasim ovu temu od borbe između husq i stihla, evo malo današnjeg provoda sa Makitom ea3500, 2.3 ks, jako lagana. Ubila se za ovakve linije sa ograncima. Meni je ona živahna poput i ova dva top brenda, a cijena joj je povoljnija. Sistem gašenja joj je takav da se ne mora prekidač pomjerati na stop i paljenje, nego ima tip opružnog prekidača koji se samo pritisne na desetinku sekunde za gašenje i nakon toga se on sam vrati u početni položaj za paljenje. Znači uvijek je spremna za paljenje. Puno bolje rješenje nego kod top brendova.
Husq to ima vec minimalno 8 godina, moja 550xp je 2014.godiste iako sam ju kupio 2017.godine i ima takav kombinirani čok, nakon nje 555, 572xp, 592xp i sad druga 555 sve imaju takav sistem, 576xp i 365 imaju zaseban prekidac gasenja iako i one avaka drugaciji

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Da spasim ovu temu od borbe između husq i stihla, evo malo današnjeg provoda sa Makitom ea3500, 2.3 ks, jako lagana. Ubila se za ovakve linije sa ograncima. Meni je ona živahna poput i ova dva top brenda, a cijena joj je povoljnija. Sistem gašenja joj je takav da se ne mora prekidač pomjerati na stop i paljenje, nego ima tip opružnog prekidača koji se samo pritisne na desetinku sekunde za gašenje i nakon toga se on sam vrati u početni položaj za paljenje. Znači uvijek je spremna za paljenje. Puno bolje rješenje nego kod top brendova.
Isti sistem gašenja ima i ova moja HQ 440 kaj sam nema dugo uzeo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
... ali kad je u šusu ionak čim pustiš prekidač ona ide dalje...
Mislim da ne ide. Stvar nije u šalteru, već u modulu paljenja.
Kad aktiviraš gašenje, motor mora potpuno stati da bi opet imala iskru.
Bar tak je na našem Husqvarna trimeru iz 2007.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Tak je, kad taj prekidač jednom stisneš motor se gasi bez obzira na okretaje.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
@nedimN pola rezervara, mozda malo vise. U ovakvom nlrmalnom rezanju ne trosi uopce puno, ali zato u projecanju ko ruski tenk 😁, ali i posao napravi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Mislim da ne ide. Stvar nije u šalteru, već u modulu paljenja.
Kad aktiviraš gašenje, motor mora potpuno stati da bi opet imala iskru.
Bar tak je na našem Husqvarna trimeru iz 2007.
Ima logike, ko bi tak dugo prekidač držal...
Promjenil sam mišljenje, sad mislim da je to glupa novotarija

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ajd molim vas nek mi netko objasni kako je pila koja radi pod punim gasom, znači da reže drvo, znači da postoje položaji na kojima u tom trenutku moraju biti ruke, kako se u tim trenucima može pila ugasiti slučajno? Kako možeš slučajno stisnuti prekidač i kog boga lamataš prstima tamo gdje im nije mjesto u to vrijeme? Ja imam dost velike šake pa ipak moram promjeniti položaj ruke da bih od držanja gasa došao prstom do prekidača za gašenje, znači može se, ali slučajno...prilikom rada...ak ti se to dešava prodaj pilu i plati nekome da ti odradi posao dok nisi nekom odrezao nogu 🤷‍♂️

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ovaj šalter je tipkalo, dovoljna ga je malo pomaknuti ili kratko stisnuti i motor se gasi. Naravno, zavisi kak je postavljen odnosno zaštićen.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ovaj šalter je tipkalo, dovoljna ga je malo pomaknuti ili kratko stisnuti i motor se gasi. Naravno, zavisi kak je postavljen odnosno zaštićen.
O kojem uređaju govoriš?
Na mojim pilama je kombinirani prekidač čok/međugas/ler/gašenje, prekidač se iz položaja za gašenje automatski vraća u ler.
Na trimeru, OleoMac, isto je tipkalo koje samo dodirneš i stroj se gasi, i na pilama i na trimeru prekidač je dostupan palcu...ali ni u kom slučaju palac ne može dospjeti tamo slučajno jer inače ne držiš uređaj kako treba...ne znam, ja kad radim sa trimerom onda mi je šaka stisnuta oko drške, nije da dignem palac u položej lajka, tak i sa pilom

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Prijatelj @MUHA imam da, ja se ne sramim toga 😉
Ja ne tražim kruha nad pogačom ko neki😉
Kolko imam meni dost, delam kolko mi treba i kolko mogu.
Nesmam ni puno pisat istine jer istina boli pa se najdeju uređeni, prijavljivaju i tak, farbaju nam oči. 🤭

Najnoviji postovi

Na vrh