• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Na trimeru imam običan dvopoložajni prekidač, na pili ima i funkciju čoka. Dakle, nijedan se automatski ne vraća, ali mi to ne predstavlja nikakav problem. Najbitnija je rutina. Vrnem ga u prvobitni polžaj bez razmišljanja nakon gašenja, dok je još prst na prekidaču.
Ako je rješenje s tipkalom jeftinije, ok, ali ako nije, kaj je velika vjerojatnost, onda je to smatram samo jednim pomodno marketinškim trikom.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@Ghost, ne znam kak je to na H pilama izvedeno da nemre zapeti ili se slučajno aktivirati, nije ni važno. Komentar se odnosil na funkciju da kad se aktivira gašenje, motor mora stati da bi se stop funkcija resetirala.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Može se slučajno aktivirati kada se mjenja položaj kroz granje naravno da može zapeti i znam o čemu si ti pisao, moj se komentar više odnosio na komentar od @MUHA da se pod punim gasom slučajno ugasi, ali i općenito, to mislim da je nemoguće, ne samo na hq pilama već općenito na uređajima jer jednostavno niti na jednom uređaju (koliko je meni poznato) nije postavljen toliko blizu da bi ga se aktiviralo bez promjene položaja ruke iz onog položaja koji osigurava siguran rad sa istim uređajem.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
moj se komentar više odnosio na komentar od @MUHA da se pod punim gasom slučajno ugasi,
Meni se to tipkalo (jebo ga onaj ko ga je tak nazval po Hrvatski 🤪, za mene bu to zanavek prekidač za sirenu....) ispočetka sviđalo, ali kasnije sam shvatil da je to glupost. Po mom.
Za mene je i dalje bolje klasični šalter, prekidač, taster.... ko ga kak zove.

I priklonil bi se Iwanhoovom razmišljanju da je to marketinški trik ili ti porez na bedake.
Isto tak se slažem sa Ghostom da ako su ruke na mjestu koje je za njih predviđeno dodir toga nečega za gašenje je sveden na minimum ali je isto tak u extremnim slučajevima moguč

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nije glupost, jer ima sigurnosnu funkciju. A to da se ponekad slučajno aktivira je moguće.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Pa i obični 0-1 prekidač ima sigurnosnu funkciju.
Još i bolju jer kad je na 0 ne pali, moreš špagu spuknuti ali ne pali, a ova novotarija nakon gašenja odmah kreše do sljedečeg dodira prekidača.

Meni se to ne dopada i ne izgleda mi kao napredak

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Evo i ja došao na red (ponovno). Lijeva noga, koljeno. Poslikao sam samo rez na hlačama. Koljeno samo omotao majicom i put prema doma. Na sreću ne treba ništa šivati. Na koljenu su tri reza, ali nisu jako duboka. Zaštitne hlače, nove, doma u ormaru. Ljudskoj gluposti nikad kraja. Opet ista priča. Čistio sitniš.
Čuvajte se i obavezno zaštitna oprema. Učite na tuđim greškama.

Prilozi

• motorna pila.jpg
    motorna pila.jpg
    46.8 KB · Pregleda: 51

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,997
Ja sam jednom imao sličnu situaciju, prolazio sam kroz grmlje da si očistim put, slučajno sam nekako se zapleo i motorna pila mi je zahvatila na moju sreću samo vrh radnog odijela i nije bilo ozljede. Od onda nosim zaštitne hlače. Opreza nikad dosta, brz oporavak želim.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ufff, nadam se da stvarno nije jako, lanac trga.... Želim brzi oporavak.

Nije da su penziči nemirna duha nego ne mogu shvatiti da više nemaju 25 let..... i sam sam na tom putu i teško shvačam da nejde kak je išlo.
Moj otac danas slavi 80-ti rođendan, a za poklon smo mu kupili aku motornu pilu jer benzinku ne može više upaliti....

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Ufff, nadam se da stvarno nije jako, lanac trga.... Želim brzi oporavak.

Nije da su penziči nemirna duha nego ne mogu shvatiti da više nemaju 25 let..... i sam sam na tom putu i teško shvačam da nejde kak je išlo.
Moj otac danas slavi 80-ti rođendan, a za poklon smo mu kupili aku motornu pilu jer benzinku ne može više upaliti....
Sjedi jedan penzić u šumici na klupi. Sjedne do njega jedna mlada djeva i započne razgovor pa ga između ostalog i zapita:
-a koliko vi imate godina?
-65-odgovara penzić
-pa nebi vam dala-odgovara djeva
-a nebi ja ni mogao- odgovara penzić

Ovo je dobar primjer gda si penzić nemirna duha prizna da više nema 25 let :cry:
Radnja je namjerno smještena u šumicu kaj ju moderatori ne bi premjestili negdje drugdje. Ipak bi se to moglo svrstati u temu (neodrađeni) poslovi u šumi:ppozdrav:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Hvala lijepa. Hlače su u rezancima. Dobro je valjda kaj sam zadržal pilu pa je više povukla po hlačama, a manje po koljenu. Uglavnom grdi osjećaj kad pila udari u kost/meso. To mi je treći susret istog koljena sa pilom. Ovaj puta je drugi model pile. 😉 Ima jedna pjesma "drugi puta ću pametnije¨". U mome slučaju bi to trebalo biti "četvrti puta ću......";)

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Evo i ja došao na red (ponovno). Lijeva noga, koljeno. Poslikao sam samo rez na hlačama. Koljeno samo omotao majicom i put prema doma. Na sreću ne treba ništa šivati. Na koljenu su tri reza, ali nisu jako duboka. Zaštitne hlače, nove, doma u ormaru. Ljudskoj gluposti nikad kraja. Opet ista priča. Čistio sitniš.
Čuvajte se i obavezno zaštitna oprema. Učite na tuđim greškama.
Dobro je pa je srećom završilo ovako, a tako je i kod mene, iako ja sam, iz nemam pojma kog razloga, naviko se dosta brzo na hlače i čizme, ali kacigu nikako...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ovo je dobar primjer gda si penzić nemirna duha prizna da više nema 25 let
Takvi peziča s voljom za posel kakvih je vas par (da ne pišem poimence da kog slučajno ne izostavim) je još jako malo i svaka vam čast
Bojim se da od nas "mlađih" ih bude još manje....

Sjedi jedan penzić u šumici na klupi. Sjedne do njega jedna mlada djeva i započne razgovor pa ga između ostalog i zapita:
-a koliko vi imate godina?
-65-odgovara penzić
-pa nebi vam dala-odgovara djeva
-a nebi ja ni mogao- odgovara penzić
Na drugi dio bi se nadovezal jednim vicom u kojem nije baš tak sve crno po tom pitanju

Sjedi deda u parku i prilazi mu prostitutka i veli u šali:
- hajde deda da probaš
- ne srečo, ne može to deda više
- ma daj deda barem probaj
Ulaze u grm i deda je zvekne tri puta, veli zadihana prostitutka:
- Bože, zar niste rekli da ne možete
Odgovara deda:
- ma može deda da praši ali ne može da plati

Najnoviji postovi

Na vrh