Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Ide i bez te tehnike🏁
Samo polako i bez žurbe.
Samo polako i bez žurbe.
A kaciga nek bude s antifonima i mrezicom, I rukavice antivibracijske a tek cipele s celicnom kapicom....Znam, znam. Ove godine planiran kupit kacigu i hlače. Od huskvarne naravno.
Ne razumijem, ako je profesionalac nema razloga da se tako ponaša, zna se što se od opreme u šumi koristi i na koji način. A dokazivati nešto i praviti se pametan je po meni glupost, može se jedino desiti ozljeda, a to nikome nije u interesu, tako da nije mi jasna u ovome slučaju definicija profesionalca. Jedino ako se on predstavio kao "profesionalac", a to je opet druga priča.Svakom se desi jbg, ali ja ne virujem više ikome da je profesionalac ili da zna rušit. Ove zime san 10 puta moga poginit zbog profesionalca na 2 stabla šta smo rušili i pilali. Zaštitna oprema naravno samo kod mene (naoćale i čepi za uši) naravno posuđuje moje naoćale kad san ja u pauzi. Ja sam kao mlad i neiskusan pa će on oborit i malo skresat krošnju, a ja ću dalje raspilavat. On na vrhu stabla pila se gasi svako malo na leru, na zasjek otišlo jedno metar drva, a stablo još stoji i uglavilo mu mač (ja se naravno pravin lud jer ne želin da mi novu pilu sjebe). Oni povlače konopom, on ide udarat sjekirom, a cila pila još zaglavljena u stablu umisto da skine pilu i ostavi samo mač i lanac u stablu...Od tada sve radim sam.