pitam zato jer je jedan lazar rusio i izradivo drva,prije buldozera,ko god je pito receno je da nema zasad nista od drva,i nikome nije nista dano,a rođo uredno maze ko po loju,i to kakva drva,eh.
bez ikakvih problema, po potrebi ga opteretim i nemam problema sa podizanjem, a prilikom vožnje po šumi i mekanom trenu prednji kraj je puno precizniji dok je opterečen, kao da ima prednju vuču, kuda ga okreneš tuda ide nema sklizanja, gume su doasta uske i visoke pa se usjecaju i nema problema,, a za iza nemam a neču niti raditi jer imam vitlo pa gdje je loše izvučem si cjeli komad i na ravnom i tvrdom prerezujem tako da iznošenje izbjjegavam, napraviš iza klasični trokut na hidraulik sa prednjim fiksnim a iza pomičnim šticama, nešto slično kao nosač za bale, samo gledaj da ti bude što bliže k traktoru što je moguče jer če ti manje dizati prednji kraj, neznam kakav trakotor koristiš, ali bez obzira koliko je jak na hidrauliku iza može mez većih problema nositi tek oko jedne trečine svoje težine
ok,,hvala na odgovoru..imam traktor imt 549...malo mi je kod njega zeznuto napravit naprijed korupu..nemam ideju kako montirati,,jer malo je drukćije nego kod tebe
hmm da moraš na prednju koljevku to spajat a oni su poznati da im baš i nije nešto jaka još ako ju opteretiš sa utezima tako da razmisli dali ti to uopće treba
Bolje ti je da se spajas sastrane na mijesto di dolazi prednji utovarivas odmah iza motora na getribu na tri sarafa svake strane i na ona dva ispod bosch pumpe i altenatora samo to ti poskupljuje trosak izrade al ti je puno bolja varijanta nego spajanje na koljevku[/QU
da samo sto nemam ja te sarafe za prednji utovarivac,,,tija takav tip traktora
ja sam sebi napravio naprijed preklopni kad mi ne treba preklopim ga kad treba spustim
jer dugačak mi je traktor prikolica 4m rudo 1.20m i još naprijed samar moraš u nekim situacijama biti umjetnik da prođeš ili okreneš prikolicu
View attachment 4748 [
kaj mislite o tome? cijena 5000kn
cini se dosta para,ali jako dobro osmisljeni dodatak za razliku od samih lanaca...
e da vi imate velike traktore,,,meni bih isto smetala malo naprijed...zato pravim nazad..
View attachment 4748 [
kaj mislite o tome? cijena 5000kn
cini se dosta para,ali jako dobro osmisljeni dodatak za razliku od samih lanaca...