• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,126
Ovo u sredini što ti je ostalo nakon obaranja bukve. Sama obrada žilišta, nisi na pravilan način obradio srce same bukve, prilikom pada ti se može raskalati. Nemoj to shvatiti kao kritiku, već dobronamjeran savjet, to može biti vrlo opasno.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,928
Na ovo što je srce iščupano, ako smijem dati savjet, kod takvih malo deblji stabala kad napraviš zasjek sa te strane ubuši drvo da presječeš srce, može se stvarno desiti da se raskoli pri padu a onda...tko zna.
Ili barem ga odsječeš prije slikanja 😁 :ppozdrav:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,290
Ali ja nisam profesinalni pravi šumar, ja sam pomoćni profesionalni šumar🙂
Kolko takvih ima kaj im ostane pa odpile za slikanje da se vidi kak oni znaju, a u biti neznaju. 🙂Mene nije sram to ostavit, jer delam kak mogu polako i kak znam.
Bilo je baš zabavno gledati kak pada baš tam kam sam planiral.
@iwanho ono je već zešlajsamo van i otkopčan lanc.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,290
Nemam ali je u izradi, možda bude gotova za otala drva kaj moram šlajsat van.
Još imam posla ohooho u šumi, al evo cajta nikak, ali bum tak sve polako, denes sigirno nejdem u šumu.

Najnoviji postovi

Na vrh