• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,083
Nikad nisam bio sretniji sta živim di živim...nit ću bit gladan nit ću se smrzavat, ničega mi ne fali, ove zime ću s posebnim guštom bacat drva u peć :hahah: reć ću ženi da smo jedno manje auto skurili kroz zimu:LOL:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Koriste priliku, kak i pri nama ko gde more. Od turizma do proizvodnje, ruku, prodavanja pameti.....
Ko da su tu šumu iz koje drva vuku oni sadili, .....
Ne velim da nisu troškovi poskupeli, ali tolko nisu.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Ne brinem se za Svabe, kod njih je jaka ekonomija i bogovske place. Vecina ih ima plin, toplane i tak se griju. Ovo im je za kamine koji im je luksuz pa zato je i cijena luksuzna za drva. Kad imaju place od 5 do 10 tis € jebe se njima za paletu od 500 ojra....
Bar je takvo moje iskusto iz okolice mikena i iz samog mikena.
Jos tamo dok sam rintao u svabiji 2003 g. pakirali su drva u vrece za krumpir i cudio se ko pura dreku ko kupuje drva po kg, i zasto ne spremaju drva u drvarnicu ili supu a kad tamo, treba im sam da si malo potkuriju jebeni kamin, a cijena je bilo ko 1metar drva u hr.

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Mozda imaju plin i greju se na njega, ali nisu sigurni da li ce ga i do kad imati, a zima duga i hladna. Drva sad kupuju i to masovno i oni koji predhodnih godina nisu. Zbog toga su i cene drva velike, jer je potraznja velika.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Ma da, da svaba nece imati plina, ti isto fantaziras, prije ce ga ukrasti cijeloj EU nego da im pofali, prije ce nasa skladista isprazniti nego da stave redukciju. Pa zato samo i EU, da kada njima pofali samo nams uzmu, bez ratova bez prijetnji. Jednostavno.

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Ma da, da svaba nece imati plina, ti isto fantaziras, prije ce ga ukrasti cijeloj EU nego da im pofali, prije ce nasa skladista isprazniti nego da stave redukciju. Pa zato samo i EU, da kada njima pofali samo nams uzmu, bez ratova bez prijetnji. Jednostavno.
Ne fantaziram ja i mene bas briga da li ce da imaju ili ne. Ja samo prenosim kakvo je stanje kod njih. Grejem se na drva, imam svoje sume, tako da me briga i za EU i za gas.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
meni se čini da trgovci love u mutnom...danas žena bila po neke sitnice u DM-u, i zapel joj za oko Jar od litru...limun...
30 kuna je u DM-u...i idemo doma s placa i po običaju stanemo u selskom dućanu, sjetim se ja tog Jara...isto pakovanje, isti okus/miris limun, u dućanu 15.99....daj mala 10 komada, da preživim dok cijene luduju... 🤭
znam da nisu drva, ali je primjer koji puno toga objašnjava...

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Eh, @DARIJUS, jest da si uštedio, ali nisi koliko si mogao.
Da si otišao u Eurospin i kupio Deksal sa mirisom limuna od 3 litre, koji, taj od tri litre, košta 15 kuna, bio bi uštedio još dvaput više.
Ja svu kućansku kemiju i spužvice, krpice...već desetak godina kupujem u Eurospinu - dok nije došao u Čakovec, uzimala sam u Sloveniji.
Tamo sam uzimala i pureća prsa, ali sada im je cijena oko 60 kuna pa je upotreba reducirana, ali upravo sam jučer saznala da im se u Mađarskoj cijena vrti oko 30 - 40 kuna, i evo, koji dan budemo posjetili Hungary i natrpali 10 kila. Uz još neke sitnice - brašno, ulje, sir.......

Na drva se grijati neću, barem za sada, kako bude - bude, razmišljamo o solarima, krov nam ima idealne pozicije, bude li zaista preskupo grijanje na plin, budemo za sljedeću sezonu grijanja nešto poduzeli.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
ZLATA - Mlada poljoprivrednica iz okolice Gospića ne boji se zime. Ona se godinama brinula o svojoj šumi, pa će imati dovoljno drva za hladne zime. No ipak bi voljela hladne noći provesti s pravim muškarcem ispod debelih deka, ali do tada će se zadovoljiti drvima iz svoje guste šume. Iako svi žele kupiti od nje drva, ona ih ne prodaje.

Najnoviji postovi

Na vrh