• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,246
Koliko je prikolica dugacka, tj od prednjih do zadnjih stica i na koju visinu su tu na slici drva slagana?

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
5,4 je dugacka, stice su 1,9 tj ravno sa sticama je malo vise od 10 metara. Trenutnu visinu ne znam, nisam mjerio

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Teška artiljerija ;)
Osjeti li se razlika između te dvije pile?

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Ne previše, više manje je to sve isto. Možda za nijansu 372XP malo jača, ako se ne varam razlika je samo u klipu. Obadvije pile su vrhunski proizvod i jako sam zadovoljan. Služe svrsi, a to mi je najvažnije.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ako su obje X-Torq, nema razlike u zapremini. Ako je 365 Special, onda je 67cc (372 je 70,7ccm).

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Kaže jedan poznanik koji servisira husgvarne, da 372 xp dolaze i sa 48 klipom a sve su iste oznake. Kaže neka serija izašla.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
Ako su obje X-Torq, nema razlike u zapremini. Ako je 365 Special, onda je 67cc (372 je 70,7ccm).
A koja je razlika između X Torq i Specijala,rezao sam sa obje i nisam primjetio baš nekakvu razliku osim kaj X Torq više fućka od moje Specijalke?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@smilan, za BiH tržište idu i stariji modeli. Koliko znam (a ne znam), ima starijih H372, koje nisu X-Torq.

MTD, 365 Specijal ima klasični 2-t motor, bez strato punjenja, veće potrošnje od X-Torq motora.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
bez strato punjenja, veće potrošnje od X-Torq motora.
A kaj ti je pak to :unsure:
Ma samo nek ona troši i da nema previše tih fensi- šmensi đinđi po sebi

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Još jedan preljevni kanal. Motor je elastičniji, a i dalje je obični fergazer "na šarafe".

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Hrast o kojem je pisano je polegnut. Dobil sam susjeda, stavili njegovo vitlo na moj traktor i zakopčal sajlu na cca 10 m visine. Prije par dana sam pročisitl teren kaj sem mogel traktorom u susjedovu šumu. Spustil vitlo na udaljenosti 20+ m od hrasta i napel sajlju. Susjed je mojom Jonsom 2159 izvadil zasjek (prije napinjanja sajle), zarezal toliko da je stavil kajle i onda mi . Hrast je na 60 cm od zemlje bil opsega 211 cm (promjer 67 cm). Kad je susjed dal signal, ja sam uključil povlačenje vitlom i hrast je legnul kak je trebal. Slike, nažalost nemam, :confused: jer je susjed imal drugog posla pa sam ga odmah vrnul doma. Bum poslikal srušenog. ;)

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Hrast o kojem je pisano je polegnut. Dobil sam susjeda, stavili njegovo vitlo na moj traktor i zakopčal sajlu na cca 10 m visine. Prije par dana sam pročisitl teren kaj sem mogel traktorom u susjedovu šumu. Spustil vitlo na udaljenosti 20+ m od hrasta i napel sajlju. Susjed je mojom Jonsom 2159 izvadil zasjek (prije napinjanja sajle), zarezal toliko da je stavil kajle i onda mi . Hrast je na 60 cm od zemlje bil opsega 211 cm (promjer 67 cm). Kad je susjed dal signal, ja sam uključil povlačenje vitlom i hrast je legnul kak je trebal. Slike, nažalost nemam, :confused: jer je susjed imal drugog posla pa sam ga odmah vrnul doma. Bum poslikal srušenog. ;)
Znači moj savjet i razmišljana koja smo podijelili u PP su bila učinkovita, jer prema opisu točno tako ste obavili posao, baš mi je drago kolega da je sve prošlo bez problema. E sad, kako bi se ono reklo, tko leži ne bježi.

Vidim da imaš i oregon i husqvqrna vodilicu, koja ti se pokazala bolja?
Ako se ne varam Husqvarna lanci i vodilice su zapravo rebrandirani Oregon proizvodi. Ja osobno nisam primijetio neke veće razlike u odnosu na te dvije vodilice, gledano iz moje perspektive posao obavim jednako kvalitetno bez obzira da li piše na vodilici Oregon ili Husqvarna.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Poslije ručka smo se išli malo "zabavljati". Odpilili i sklestili nekoliko grana. Obečal sam slike pa evo nekoliko.

@NikolaT55,
fala još jemput tebi i ostalima koji su se uključili u raspravu kad sam se informiral kak bi bilo najbolje srušiti.
Savjet volim uvijek zatražiti prije aktivnosti za koju nisam siguran kak je izvesti. Također volim biti na strani sigurnosti, makar bilo skuplje i sporije te dobre savjete uvijek prihvatim.
Sad bum imal još malo veselja s rezanjem vrhunca da ga dobim na zemlju. No, nema žurbe, doma iimam spremno mesta za složiti pod krov na sušenje 2,5 do najviše 3 metra (bez prelaganja starih suhih), a mislim da bu tu barem 4 metra drv.

Najnoviji postovi

Na vrh