• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ja bi bez njega vec podrobio sve, kod mene sve usko i nagli zavoji, serpentine a ista stvar je kod okretanja po polju i za balirku i za gnojevku za sve te vučene priključke preko kardana

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Nije bas isto. Moj traktor nikad ne moze da skrece koliko moze tvoj. Drugo, tvoj kad skrece zanosi zadnji kraj, tu dolazi do ukrstanja kardana.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Kod mene je još manji kut jer zadnji kraj traktora prati prikolicu ali u konačnici isti kut nam je potreban za proć krivinu i ti ga možeš na kočnice pomoć skretat, meni je samo lakše po šumi pošto je kod nas sve to mali prostor tako da ja obično skinem kardan da se mogu pod 90 okretat i montiram samo na dionici di mi treba

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Ne mogu da skrecem pod kocnicom kad vucem prikolicu jer mi je vucna kuka bas uz sam trup traktora. Svako vece skretanje tocak dodje uz samu rudu. Inace i ja skidam kardan, stavim ga samo gde je bas potrebno.

IMG_20220925_073548.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Taj dupli zglob ide na dve uležištene osovine. Kardanska osovina za traktirske priključke je slobodna i nemože da koristi ovakav zglob.
Takvi križevi se koriste na poluosovinama.

Križevi u u CV zglobu u uzdužnoj osi imaju produžetak s kuglicom na vrhu. U ovom "obruču" je pločica koja se može kretati radijalno u krug a spaja ta dva križa tak da oni raspodjeljuju kut.

Marko Marić

Član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
37
Ne mogu da skrecem pod kocnicom kad vucem prikolicu jer mi je vucna kuka bas uz sam trup traktora. Svako vece skretanje tocak dodje uz samu rudu. Inace i ja skidam kardan, stavim ga samo gde je bas potrebno. View attachment 54415
Ti ili imaš samo lijeve zavoje ili nikada ne ideš do kraja, sudeći po desnoj gumi-unutrašnji rub.

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Aaa to. Nikad ne cekam da zastruze, mozda mi se par puta desilo i to kad vracam prikolicu u nazad.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
@ZJ nisam ja nikakav dečec.Nikog ja ne proizivam, nego sam te samo pital, a pital sam te ja iz toga razloga jer imam pun inbox pitanja o tebi i tvojem znanju, pojedinci me to pitaju jer znaju da se poznamo,pa te ja to mogu pitat, ali očito je kak su i prepostavili, imaš internet znanje.Tam najdeš kaj koga zanima onda to svoje"znanje"tu napišeš. Iskustva nemaš. Popravljaš pile koje u životu nisi videl, znaš koje su prigušene, znaš rad motora svih pila, popravljaš traktore isto tak,svih mogućih vrsta,koje nikad u životu nisi videl, u svakoj temi imaš doticaj o svemu i sve znaš, mada u životu to nisi videl, kad si već spomenul starog forumaša koji ima iskustva ohoho on je to prvi već prije par godina napisal. Za tebe i internet. A iskustvo nula. On je pisal kaje on delal svojim rukama i kak je steknul iskustvo, a ne internet iskustvo.

Hvala na odgovoru.
LP.

I jedan zanimljiv video kak se nekad kalalo🙂

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
A kakvi su to nekad ljudi bili :unsure:
Gledam one "eksplodiranice" kakve su i kak se oni sa tim nahitavaju