Takvi križevi se koriste na poluosovinama.Taj dupli zglob ide na dve uležištene osovine. Kardanska osovina za traktirske priključke je slobodna i nemože da koristi ovakav zglob.
Ti ili imaš samo lijeve zavoje ili nikada ne ideš do kraja, sudeći po desnoj gumi-unutrašnji rub.Ne mogu da skrecem pod kocnicom kad vucem prikolicu jer mi je vucna kuka bas uz sam trup traktora. Svako vece skretanje tocak dodje uz samu rudu. Inace i ja skidam kardan, stavim ga samo gde je bas potrebno. View attachment 54415
Ček malo! O kojoj gumici trkeljaš? 🤭Možda nikada nejde do kraja pa mu guma ni ne treba.![]()
ZJ je doktor za puno stvari. Mislim da smo na forumu tu negdje od pocetka mislim 2007/2008. Dok je tu bila jos strasna ekipa. ZJ je milijun puta ljudima pomagao savjetom i uvjek je bio u pravu. Meni osobno nekoliko desetaka puta. Za AC mi je jedanput dao rjesenje sto u pavinu nisu znali dat. Jedanput smo se slucajno sreli u krizevcima i zao mi je sto smo se samo jednom vidjeli. Ako netko ima tu od starijih clanova jos,zna da je tako. Ovo stvarno nije u redu,to rec i propitkivat necije iskustvo i znanje. Kolko sam skuzio da si i ti neki top majstor al za neke stvari. A ovdje vecinu vremena lupetas gluposti i spamas sa idiotarijama tipa cija je boja ljepsa.@ZJ nisam ja nikakav dečec.Nikog ja ne proizivam, nego sam te samo pital, a pital sam te ja iz toga razloga jer imam pun inbox pitanja o tebi i tvojem znanju, pojedinci me to pitaju jer znaju da se poznamo,pa te ja to mogu pitat, ali očito je kak su i prepostavili, imaš internet znanje.Tam najdeš kaj koga zanima onda to svoje"znanje"tu napišeš. Iskustva nemaš. Popravljaš pile koje u životu nisi videl, znaš koje su prigušene, znaš rad motora svih pila, popravljaš traktore isto tak,svih mogućih vrsta,koje nikad u životu nisi videl, u svakoj temi imaš doticaj o svemu i sve znaš, mada u životu to nisi videl, kad si već spomenul starog forumaša koji ima iskustva ohoho on je to prvi već prije par godina napisal. Za tebe i internet. A iskustvo nula. On je pisal kaje on delal svojim rukama i kak je steknul iskustvo, a ne internet iskustvo.
Hvala na odgovoru.
LP.
I jedan zanimljiv video kak se nekad kalalo🙂