• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,952
A imao bi cca 2 kubika daske za osušiti. Stvar je u tome da mi to treba ove godine.
Za suhu dasku traže po 700€ ima i po 1000.
Imam svoje hrastove šume i mislio sam to na taj način riješiti.
@DARIJUS , kaj nema Miljavac sušaru?

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,293
A imao bi cca 2 kubika daske za osušiti. Stvar je u tome da mi to treba ove godine.
@DARIJUS , kaj nema Miljavac sušaru?
Mislim da ima...da Dubravka bi trebalo nazvati i provjeriti...
Osobno neznam koliko kosta, ako treba bas mozda bi mogao i saznati...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,111
Miljavac ima sušaru, ali ovisi kaj suši i kada...eventualno ako ima mjesta da upadneš u neku turu...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,029
Ja ponekad ostavim i 60 cm visok panj, pogotovo kod debljih drva, tak da kasnije još napravim dvije rezi na 30 cm razmaka. Lakše mi je pilit, a i sigurnije je kad nisam jako sagnut, a ionak sve raspiljujem na 30 cm. :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Da li je tko isprobao ovo:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,837
Ovo je već pripremljeno za rampu, pošto je na HŽ nedosratak rampi na pružnim prijelazima! Samo još jedan uteg i klin, i evo la go.😶

TomGun

Aktivni član
Tu od
24 Svi 2019
Poruka
78
Prva slika panj školski....
Ali kaj se na drugom dogodilo, zasto je bila ovakva potreba?
Sam si u sumi?
Druga je bila trula iznutra i visjela ulijevo od smjera obaranja, zato sam radio ubodni rez, pa sam nakon što sam stavio kajle samo odrezao stražnji pojas, ali sam nekako obrisao taj dio :)

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Video rušenja bukvi od jučer. Srušeno 5 komada promjera od 70 do 90 cm. Pila koja je korištena je
Stihl 661CM sa 90 cm vodilicom, da se malo odmori MS462 koja je u upotrebi 95% vremena.
Video je malo dulji...
Jel idu bukve za tehniku ili drva? Koju vodilicu imaš na MS462 i jel CM?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,266
Ako imaš cisternu za gnojnicu, možeš sušiti u njoj!
Nekoliko puta dnevno zavrtiš pumpu, stvoriš podtlak i izlazi para iz drveta!

Najnoviji postovi

Na vrh