• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,180
Sajle na skijaškim "zičarama" se sastavlja u "O" prsten ili slicno remenu. Način uplitanja je takav da se nemože uočiti, samo vrhunski znalci mogu prepoznati uplitanje. toliko upliće metara i da se završetci uvlače u središni struk a postojeći središnji se vadi. Nemogu to snimati probaću da to nacrtam.
Ovo je najslikovitije što sam našao mada od jezika ni A ne razumijem ali može se skontati lako.
Samo na samom kraju nije baš jasno jer nije prikazano u detalj , pretpostavljam da se oba kraja ubacuju u sredinu.

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
178
Za što bi se koristilo vitlo točno? Za dovlačenje ili podizanje?
Ako je za podizanje, radije bih napravio nešto ovako, povezano na cilindar cjepača.

jpeg-optimizer_IMG_5556_jpg-scaled.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,942
@bane1978, imaju li takva vitla kočnicu, tj. jesu li predviđena za dizanje?
Drugo je pitanje: kak se oslobađa sajla pri izvlačenju?
Treće pitanje: kakva je instalacija potrebna, obzirom na struju (snagu) koju vleče iz akumulatora? trebalo bi biti bar 6 ili 10mm2, i kakvim konektorom to spojiti?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,256
Piše da nisu predviđena za dizanje,ali to je više u smislu dizalice za velike visine,mislim da kočnicu nemaju,nisam siguran,ali imaju prijenos kojim ne dozvoljava odvrtanje,ja sam sa mojim dignuo oko 1000 kg i nije pokazivao ni najmanju tendenciju odmotavanja(možda i ima kočnicu,nisam rastavljao)

Sajla se može odmotavati sa motorom(vrti u kontra smjer)ali ide sporo,ima na bubnju sastrane kao neki mehanički prekidač kojim odvojiš motor od bubnja i možeš jednostavno potegnuti van sajlu sa minimalnim otporom,skoro na prazno

Konektore sam stavio od el.viličara mislim da su 175 amperski,a žica je 16mm2,mada je na vitlu original 6 mm2
IMG_20210417_131846.jpg IMG_20210417_164943.jpg IMG_20210417_164934.jpg

• Like
Reactions: ZJ

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
518
Ja sam isto kemijao kako i sto napraviti čak sam i električno kupio pa sam na kraju završio sa originalom. Brzo, jako i pouzdano

Prilozi

• IMG_4846.jpeg
    IMG_4846.jpeg
    19.2 KB · Pregleda: 11
  • IMG_4845.png
    IMG_4845.png
    181.5 KB · Pregleda: 11
  • IMG_4802.jpeg
    IMG_4802.jpeg
    56.9 KB · Pregleda: 11

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,747
Ovo je najslikovitije što sam našao mada od jezika ni A ne razumijem ali može se skontati lako.
Samo na samom kraju nije baš jasno jer nije prikazano u detalj , pretpostavljam da se oba kraja ubacuju u sredinu.
To je taj način uplitanja. Malo oko sječenja strukova pogrešno objasnili. Prvo su 3 struka presjekli na jednom mjestu. A poslije pokazuju kako su struci duzinski raspoređeni sa različitim dužinama. Uglavnom dobito je isto. Nisu pokazali kako izgleda mjesto ukrštanja dva struka odakle idu u srediste. Znači namotati su, sučeljeni i dalje nemogu te se ubacuju unutra. Drugi podatak zasto su ih obmotavali, povećali prečnik iako nije potrebna deblja središnjica. Oni su da povećaju pritisak na središte. 20220825_120950.jpg
Ovako izgleda mjesto ukrštanja i odaklen idu u središte struci.
Ovim nacinom se može sanirati oštećenja na sajli kad pukne jedan struk, ubacivanjem dodatka od par metara i uplitanje na obe strane.

Najnoviji postovi

Na vrh