• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
941
Ako bi se dovezli trupci na lager kolika je cijena rezanja na metrice i kalanja po metru, odmah se slaže na lageru.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,982
kod mene susjed platio 20 eura po metru...al bez slaganja, kalalo se na hrpu a on si je odvozio čezom na mjesto gdje će se sušit...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,634
Što bi bilo bolje kupiti Tajfun 55EH ili Krpan 5ERP? Jednostavno treba mi vitlo s reduktorom, a moj reduktor koji sam sam radio je dobar i prezadovoljan sam sa njime,ali je jednostavno lanac premali(3/4) i svaki pukne kojeg god da kupim?

djutrisa

Član
Tu od
18 Lip 2015
Poruka
31
To uopce nisu slicna vitla po jacini. Krpan 5erp je 4,5T dok je tajfun 5.5T. s kojim traktorom to planiraš terati?

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,215
Što bi bilo bolje kupiti Tajfun 55EH ili Krpan 5ERP? Jednostavno treba mi vitlo s reduktorom, a moj reduktor koji sam sam radio je dobar i prezadovoljan sam sa njime,ali je jednostavno lanac premali(3/4) i svaki pukne kojeg god da kupim?
Zasto ne stavis sajlu i zastitnu mrezu iza vozaca?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,634
Pogonski lanac u vitlu mi puca, imam ja zaštitu na njemu i dodatnu sam još složio i to nije problem. Nisam nikad imao problema s pucanjem lanca kojeg sam zakačio za trupac.
@djutrisa za sad sa U445 a onda u budućnosti s jačim kojeg ću kupiti. Ne mući me to da li je 4 ili 5 tona, bitan mi je reduktor da čim više iskoristim ovo snage koliko imam.

Posljednje uređivanje:

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,372
Po mojem skromnom mišljenju,mislim da ti reduktor ne treba,jer ti za ta vitla imaš snage i više nego dovoljno
Tebi je veći problem stabilnost,tj težina traktora,jer će ti kod povlačenja težih tereta dizati prednji kraj traktora u zrak više no što će ti faliti snage,a sa reduktorom češ izgubiti na brzini
Imam tajfun 4 t i zetor 4911 diže ispred bez problema,prije nego zaguši motor

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,634
Brzina mi nije problem, prijatelj mi je sad pomogao sa tajfunom egv 65 ahk i to je brzina koja meni se sviđa, snaga i lakoća kojom je izvlačio. Nije da nemam snage ako trupac prerežem na normalne komade, jednostavno želim povući više i da se manje zafrkavam. Ja sam riješio jedno drvo a on za to vrijeme riješio 4 bez da se pomućio ozbiljno. Ova redukcija kako sam sad sebi složio je 1:8, a tvornički je bilo 1:5 je jako velika razlika, ali nažalost to onda ne mogu izdržati druge komponente i dolazi do lomova a predaleko idem u šumu da si to opet mogu priuštiti, a i treba mi više sajle a na ovaj bubanj ne stane više. Što se tiče odizanja traktora ja uvijek koristim donju koloturu i jako teško ga je podići onda, htio bih raditi sa nekim manjim brojem okretaja motora a ne da bi ga morao vratiti visoko jer onda sajla ide stvarno brzo i teško je na našim terenima raditi jer zapinje svukud.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,839
@jocc,
zamjena oba lančanika drugima za jači lanac, ili dodavanje dodatnih lanačanika i 2 lanca umjesto jednog, nije moguća opcija?
Ne znam detalje kak je izvedeno pa sorry ako sam možda izvalil glupost. :unsure: :(

Najnoviji postovi

Na vrh