To je trebalo odnijeti na pilanuSitna roba, male pile..lagano vikend i tak dalje
View attachment 80659 View attachment 80660 View attachment 80661
Malo vise od rezrvoara, od prilike 1.1 litruNadam se da nisi potrošil više od jednog rezervoara goriva.
Veli lik da ga ne moze natovariti u komadu, oko 3,5 kubika je trupac zato smo ga rasjekli na polaTo je trebalo odnijeti na pilanu
Zasto ne stavis sajlu i zastitnu mrezu iza vozaca?Što bi bilo bolje kupiti Tajfun 55EH ili Krpan 5ERP? Jednostavno treba mi vitlo s reduktorom, a moj reduktor koji sam sam radio je dobar i prezadovoljan sam sa njime,ali je jednostavno lanac premali(3/4) i svaki pukne kojeg god da kupim?
ja 20 eura naplaćujem sa dovozom u dvorištekod mene susjed platio 20 eura po metru...al bez slaganja, kalalo se na hrpu a on si je odvozio čezom na mjesto gdje će se sušit...
Svatko zna najbolje kako njemu odgovara, samo sam iznio svoje viđenje, a vitlo od kolege s kojim si usporedio je neka druga pričaBrzina mi nije problem, prijatelj mi je sad pomogao sa tajfunom egv 65 ahk i to je brzina koja meni se sviđa, snaga i lakoća kojom je izvlačio. Nije da nemam snage ako trupac prerežem na normalne komade, jednostavno želim povući više i da se manje zafrkavam. Ja sam riješio jedno drvo a on za to vrijeme riješio 4 bez da se pomućio ozbiljno. Ova redukcija kako sam sad sebi složio je 1:8, a tvornički je bilo 1:5 je jako velika razlika, ali nažalost to onda ne mogu izdržati druge komponente i dolazi do lomova a predaleko idem u šumu da si to opet mogu priuštiti, a i treba mi više sajle a na ovaj bubanj ne stane više. Što se tiče odizanja traktora ja uvijek koristim donju koloturu i jako teško ga je podići onda, htio bih raditi sa nekim manjim brojem okretaja motora a ne da bi ga morao vratiti visoko jer onda sajla ide stvarno brzo i teško je na našim terenima raditi jer zapinje svukud.