Vijke koji su držali sam stavio M10, to je bilo možda i premalo. Nisam imao mjesta za deblju ploču i to me je u startu ograničilo na neke ustupke koji su me koštali na kraju, plan mi je bio dati napraviti novu noseću ploču za reduktor i novu ploču koju bi stavio na vitlo po kojoj bi se pomicalo zbog napinjanja lanca. Jedino moram izrezati staru sa vitla i napraviti mjesta za nove. Reduktor bi trebao to moći izdržati jer sam 4 ležaja stavio. Meni je bitno samo da imam manje opterećenja traktora jer većinom radim s malim ursusom i brzina mi nije bitna kad radim za sebe. Meni samo mući da ne znam da li bi ti lanci to mogli izdržati jer budem sve ostalo pojačao što treba. Sad sam uzeo SKF lanac, lančanici nisu baš neka marka. Mjerio sam da mi sve dođe u pravac, ali u radu nisam primijetio da se počelo napinjati ukoso i onda se dogodio lom.Dobro si zamislio ali nešto nisi dobro odradio pa ti je popustilo. Prema izgledu zubčanika došlo je do zakošenja tog kućišta i lanac naskakivao na lančanik i naneo štetu. E sad kakve si stavio vijke, kakve su veličine podloški i njihove debljine. Da je to odrađeno malo kvalitetnije to bi funkcionisalo. Može to ići i sa tim 12b lancem jer je ostala ista krajnja snaga, samo si htjeo da imaš monje opterećenja pogonskog motora i nešto sporije povlačenje. Sve je to poželjno i praktičnije za rad. Lanac bi to izdržao možda bi se brže habao ali pucanje je uzrokovano pomjeranjem kućište ta dva lancanika. Smatram da si dobro odradio pravace lančanika da lanac nije ukrivo postavljen.
@402 sve su to dobri strojevi i koliko vidim ekipa radi s njima. Kod nas su svi pokupovali ova sa hidraulikom i daljinskim i nemaju briga. Meni to realno ne treba jer ne radim usluge, ne stignem a ni fizički ne mogu.