• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

th1950

Novi član
Tu od
15 Svi 2025
Poruka
7
Ukrali i priznali i sad bi da idemo mi u šumu to vidjeti. Meni se to nikako ne sviđa šta ja imam sa njima u šumi ako su priznali krađu i pola sela ih je vidjelo. A to što su oni "kupili" šumu od nekoga tamo desetog koji ih je sjebao jer nema nikakve veze sa šumom nije naš problem šumar mi je rekao da su oni više krivi jer su išli bez ikakve doznake ,čekića, izmjere u tuđu šumu sjeći.
DARIJUS i ja sam ljut i takvog sam razmišljanja ali pokušavam koliko toliko biti čovjek i pristojan. Ali mislim da je mizerija što su oni spominjali 30 e kubik nema šanse.
Sad dali ići u šumu sa njima ili biti grub izmjeriti masu, i reći toliko i toliko je bilo drva toliko i toliko hoću novaca štete ili inače ide prijava po službenoj dužnosti i policija itd.
Hvala vam puno na pomoći, prvi put nam se ovo desilo.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,001
Da su meni to napravili, nikak ne bi bilo dobro da ih uhvatim...jer iz te šume nikad ne bi izišli živi. Ovdje se šuma neće oporaviti tri generacije...

th1950

Novi član
Tu od
15 Svi 2025
Poruka
7
I ja sam sad ljut kad te slušam. Puno si mi pomogao. Sad sam zvao injžinjera šumarstva, rekao je da se to iskubicira pretvori u metre i cijena 80 eura metar, nikakav odlazak sa njima u šumi nego samo poziv toliko i toliko je bilo toliko novaca ima da platiš ili slijedi odvjetnik prijava itd.
Predpistavljam da nikakav odlazak sa njima u šumu ne dolazi u obzir?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,235
Ako je se greškom nešto oštetilo onda po meni bilo realno da se problem riješi nagodbom uz obostrani kompromis.
Ali ako je u pitanju bahata krađa , onda prvo podizanje tužbe pa bi u međevremenu saslušao i njihovu ponudu , jer ti postupak možeš obustaviti kada god želiš ako ti pošteno naravnaju.

Sve ostalo je igra kojom oni upravljaju i sigurno ne bude onako kako ti zamišljaš.

th1950

Novi član
Tu od
15 Svi 2025
Poruka
7
Nije greškom, bili smo ravno na adresu kod njih. Priznali su. A što je najbolje imaju registriran obrd za izradu drveta.
Oni su trebali prvo se raspitati gdje su i čije je to, bez doznake čekića i papira u sječu.
Bahata krađa povađene su samo najbolje i najdeblje bukve i što je najružnije zašli su u još 2 tuđe parcele do nas.
Pročitaj malo prije što sam napisao i još bahato nudi 30 eura za kubik koliko je u šumariji.
Ići u pregovore ili prije pokrenuti postupak?

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,076
U takvoj situaciji treba biti pametan. Ako budeš razmišljao hladne glave nećeš ništa postići. Ako je istina sve što si napisao onda si sada ti taj koji će voditi glavnu riječ, prvenstveno zbog toga jer kako kažeš priznali su.
Reci im 100e po kubiku, možeš i više jer je riječ o prijevari, ako ne pristanu, ideš u daljni postupak, a vjerujem da im to baš i ne ide u prilog. To je samo mišljenje, ne mora značiti da sam u pravu, ali ja bi tako postupio.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,876
U današnje vrijeme zabune ne može biti biti, može se desiti da je rušio u susjednoj parceli pa jedno stablo greškom oborio zbog, moguće, zarasle/nejasne međe, ovako, ako si kupio od nekoga, ili kupuješ, pa brate mili postoji intenet servis gdje lako vidiš i lokaciju i vlasnika pa sa vlasnikom pregovaraš a ne sa nekim tko kaže da je vlasnik, pogotovo ako si obrtnik i moraš raditi po zakonu 100%. A već su radili nezakonitu sječu budući stabla nisu doznačena.

th1950

Novi član
Tu od
15 Svi 2025
Poruka
7
Bravo ekipa puno ste mi pomogli.
Evo kontaktirao sam i odvjetnika našeg, kaže da odem sa njima u šumu i da se držim svoje cifre koju mi obračuna injžinjer šumarstva i da ne pristajem na ništa drugo. Ako ne pristanu da samo kažem da će ima se javiti moj odvjetnik sa kaznenom prijavom. Druga parcela u koju su zašli ima 4 vlasnika tako da ih istovremeno može tužiti 5 ljudi.
Slažem se da u današnje vrijeme sve se vidi i ne možeš zabunom sasjeći na golo tuđu šumu.
Ali iskreno mislim kako mu je samo palo na pamet mi reći 30 eura kubik kao u šumariji, za mene je to ponižavanje

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,876
Pa.nek ode u drzavnu sumu porusiti bez dozvole/doznake pa ce vidjet posto je kubik...ili sto bo rekli stari "pa da vidi kako Musa dere jarca"

Najnoviji postovi

Na vrh