Ajmo, da vidimo tko ima iskustva s rasipacima s klatecom cjevi tipa ovakav:
http://www.njuskalo.hr/zastita-gnoj...-400-kg-rukom-proda-ili-mjenjam-oglas-3556002
Imam na jednom mjestu ovakav isti, samo vjerujem da je u boljem stanju. takodjer ima i ovo povisenje, sto mi se jaaaako svidja, zbog prosipanja gnojiva po mojim brdima i grbavim putevima.
Sto da gledam na takvom rasipacu? Jasno, da li je kos pucao i je li popravljan (prednost dajem plasticnom kosu, umjesto onom "hrapavom"). ne znam gdje je luft normalan a gdje ga ne smije biti, ne znam kako razlikovati fiksni od stelajuceg radnog zahvata, posto mi je receno da neki imaju stelanje a neki nemaju. meni konkretno treba 10m zahvat, jer je tolika i prskalica.
Cjev treba gledati u kakvom je stanju i da li ima onaj "vrag" na kraju. Nisam puno upoznat s takvim rasipacima, ali mislim da je kupovina ovakvog rasipaca samo ulog u buducnost i isao bih ga bolje pogledati pa molim savjete od iskusnijih sto da gledam...
Koja je realna cjena takvog rasipaca u recimo OK stanju (da nema luftova nigdje, da nije kos pucao, da je uz njega kardan i da ima povisenje)?
Ciljam 3000-3500 kn MAX, ravnajuci se po cjenama na njuskalu, a ovaj s linka mi recimo vrijedi 2000Kn, ako i toliko.
Sto im voli otici i jesu li nabavljivi djelovi i jesu li skupi?
Ono ča ti moren reč da je vrlo zahvalan za razbacivanje,,,ima mi ga je rođak,,,neznam dali ga ima još,,,ali ga je godinama,,koristija,,,isto bacanje iza sam ovom šetajučom cijevi......
Potpuno mi se sviđa ovo kako je zub prema unutra,,,,odnosno kad pređeš preko brazde,,,,na onim u ljevak,,,,jedno pola vreče si prosuja ako si doletio,,,a najgore je smanjivat,,,ili zaustavljat s njim.,........i njegov je ima rub za unutra,,,i plastični koš......
Mislim da je kod pogona puno bolji,,,a za dozator,,je sigurno bolje nego na propeler,,,,,ljepše i ravnomijernije,,baca,,,,,
,,,,,samo za sijetvu,,je po meni bolji na ljevak,,,,,,..jer je sa strane bacao više,,,pa si se ravna u vožnji...