• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

registracija OPG-a?

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Tako je,u Sisku je to bilo.
Nisam imao lozinku do sada,dobio sam smo od stočarskog saveza lozinku,a za agronet nisam.
Možda i jesam ali neznam gdje mi je to uopće.

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Registrirali smo OPG na trenutnu adresu u kući roditelja gdje živimo. Zanima me kakva je situacija u slučaju da se selimo na stan a recimo preradu bi radili kod kuće jer se na stanu naravno ne može :) Bude li nekakvih problema ili zahtjeva?

sana12

Član
Tu od
28 Velj 2015
Poruka
48
Registrirali smo OPG na trenutnu adresu u kući roditelja gdje živimo. Zanima me kakva je situacija u slučaju da se selimo na stan a recimo preradu bi radili kod kuće jer se na stanu naravno ne može :) Bude li nekakvih problema ili zahtjeva?

Nema veze. I moj je OPG na adresi roditelja gdje se vrši uzgoj, a ja živim u gradu gdje sam i prijavljan.Sjedište OPG-a nema veze sa prebivalištem nositelja i članova.

bobi10

Novi član
Tu od
4 Ožu 2015
Poruka
9
Nisam baš siguran da sjedište OPG-a nema veze sa prebivalištem nositelja i članova. Pogledaj pravilnik o upisu u upisnik PG-a, članak 9. piše da se u roku 30 dana mora prijaviti promjena prebivališta. a koliko ja znam kad otvaraš OPG on dobiva odresu nositelja. Provjeri još jednom ako ti je to bitno da budeš siguran

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Evo počele su učestale kontrole po tržnicama,carina je zaplijenila ponešto trošarinske robe po tržnicama i sada su bacili pik na ono što tržnice još donekle održava na životu u ove zimske predblagdanske dane...davili su me sat vremena na zelenoj tržnici za otpremnice i račune,koje bi morao izdavati kupcima,a trebalo mi je isto toliko vremena dok im objasnim da ja mogu robu na veliko prodavati isključivo putem otkupnih blokova,koje opet ja ne moram imati kod sebe,već kupac koji kupuje robu od mene...krenuti će u kontrolu prerađevina....kiseli kupus,repa,razni pekmezi,ajvari,turšije,paradajz sosevi i ostale prerađevine...na nekim tržnicama su već zabranili prodaju i uzeli ljudima kiseli kupus i repu u rinfuzi,te tražili da li su se dodatno registrirali za preradu i posjeduju li uvjete iste...uglavnom,izgleda da je došao kraj prodaji prerađevina u rinfuzi,sve mora biti zapakirano (vakumirano) sa deklaracijom i svim ostalim podacima i sastojcima...

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ispravno ili ne, prije budem kupil na placu od nekoga za koga znam kakva je roba nego od Todorića.

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
mislim da je jedino tako i ispravno...
Misliš,da nam riknu tržnice i da kupci više nemaju pošto dolaziti na njih?
Pa na ovakav način (kao do sada) možeš na licu mjesta probati kiselo zelje ili repu i onda kupiti ako ti se dopadne,a kad je upakirano kupuješ mačka u vreći...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ali taj mačak u vreći mora proć određene kontrole i zadovoljit sve uvjete da dođe u prodaju,kod todorića su te kontrole rijeđe ali zato ce vas male proizvodace maltretirat sa njima i onda ce to stvarno bit kvalitetna hrana, malo čudan pogled na situaciju ali isto mislim da je tako ok jer nisu svi toliko iskreni kod prodaje svojih prozivoda, ja sam tu prvi da se nebi netko osjeco prozvanim a prodam zanemarivu količinu u odnosu na vas, tj većinu ovdje...

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
mislim da je jedino tako i ispravno...

Idi na seljačku tržnicu u Munchen pa vidi kada ti brkati ciko u kratkim tradicionalnim hlacicama izvadi iz drvenog bureta kiseli kupus sa rukama.
Pa to sve stavi u vrecicu platis i nitko ne trazi racun.

adan

Član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
410
Ovo nam je Božićnica izgleda, baš je lijepo biti poljoprivrednik, ježi nas odozo i odozdo (priroda), pa što bi državne službe nas mimoišle. Ako nešto proizvedeš daj Todoriću za đabe, ako ideš u preradu, radiš kvalitetno kao za sebe, plati sve moguće dozvole, kontrole i svašta nešto opet si radio, a nisi zaradio. U redu, mora biti kontrole i reda, ali tu će opet naježiti pošteni koji su nešto slučajno ispustitli ili krivo razumjeli naše Zakone koje svaki inspektor tumači drugačije. Oni koji muljaju i preprodaju robu sumnjive kvalitete imaju vremena i novaca za pratiti zakone i inspekciju.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Njoko, pa de si našel njih za usporedbu sa nama balkancima? Tamo plačaš i to zelje i toga čiću i još se država ponosi sa njime, a kod nas da mogu kožu bi ti skinuli i nokte povadili samo da te globe i zatuku odmah u startu da izgubiš volju za bilo šta pokretati.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Opcenito sve vlade kod Germana na to mislim Njemačku,Austriju,Švicarsku
krasi ih jednostavost i privrzenost selu i seljaku.
Primjer moj stand na kojem prodajem svoj proizvod

picupload
Kod Švabe bi bilo ovako:
E sada na standu nema prodavaca samo kasica, vagica, i neka vrsta pravilnika za kupnju.
Drugo cijene tamo su iste kao na mom standu ali u Eurima::mur:
I trece svaki proizvod koji od svjezeg do preradeng nalaze se na standu kupuje se bez racuna a tu se nalaze i sok,sekt,vino,rakija,dzem,suseno voce.
A kod nas????

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Kod nas nesmiješ niti prdnuti bez dozvole.

Poslano sa mog TPC-7152 koristeći Tapatalk

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
To su germani a mi balkanci, pa nisu bez razloga napredniji od nas, i uvijek su bili i uvijek ce bit, glupost je uopce to ic uspređivat, drugačiji ljudi i narod

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Lako bi se običan mali seljo kod nas priviknuo na njihov sistem ali sto to vrijedi kada one ovce se bore samo za svoje guzice. Aktualno gledamo svaki dan ta previranja i kupovine fotelja sami ste rekli takav smo narod.
Treba taj ogromni državni aparat namirit zato kontrole sada.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
a da se nisu kontrole trgnule zato kaj se ne zna tko bude Vlado?...pa se sad drhti za mjesto ako muzeš a nemaš rezultate iza sebe...:icon_cool:
ja baš mislim da je sad pravo vrijeme za odjavit opg...pa počet sljedeće godine kao svjež, čista obraza i uz poštovanje svih važećih zakona...:)

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Nije problem u švabama i njihovom sistemu nego u nama koji bi zaje.... i sami sebe da možemo a kamoli nebi državu. Tam vjerojatno po sastavu gospodarstva i veličini dobi neki paušal mjesečni ili godišnji za platiti, tak da on dobi svoje, država svoje i svi sretni i zadovoljni.

Poslano sa mog TPC-7152 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh