pa netreba ti brdo robe da napraviš 80 000 kuna...
tona i pol oraha je tu negdje...
20 tona paradajza...ili paprike...ili upola ako imaš i jedno i drugo...
je, točno Drijuse, još ako dodamo krastavce, pa zelje, kelj, šalatu, poriluk i svašta nešto , svako na svoju hrpu bit će puno malih hrpica, a ne veliko brdo, ali da li jedna osoba to može odraditi kvalitetno i uz to još biti na štandu
nisam baš upućen uto ali negdje mi je ostala informacija od 230 tisuća kuna da obićni OPG može imati prometa prije ulaska u PDV ....JOHABICE MOLIO BIH TE OVO O MLADIMA SVE ŠTO ZNAŠ NAPIŠI imam sina koji je zavšio faks i sada oće samnom na poljoprivredu što može dobit ako ima nešto ,,,,ćuo sam da su mladi Slovenci puno love u takvim slućajevima digli od Unije
Gusta, postoji više poreznih sistema u našoj državi + doprinosi + parafiskalni nameti, uglavnom svi su tu da nas oderu, Nisam antidržavni element, ovo mi je jedina domovina makar se sve češće osjećam kao Kenijac (oni su dobri trkači) a ja stalno trčim s posla na posao, no vraćam se temi, država mora od nečeg živjeti i mi moramo plaćati poreze ok, ali da je previše i da deru svakog malog koji pokušava preživjeti svojim radom i to je istina.
Ovo se odnosi samo na OPG (isključujem obrte, poduzeća i ostale obeznike)
Dakle postoji porez na dohodak i porez na dobit. Mali OPG nije obveznik poreza ako ne proda robe više od 80.500,00 kuna godišnje. Obveznik poreza na dohodak postaje kad pređe tu granicu. Porez na dobit plaćaju oni koji su otvorili poduzeća ili su toliko veliki da moraju po sili zakona voditi dvojno knjigovodstvo.
PDV je druga vrsta poreza i plaća se bez obzira na to da li si obveznik poreza na dohodak ili dobit. Uvjet je da ti je godišnji promet veći od 230.000,00 kn. Naravno uz sve to postoji mogućnost dobrovoljnog ulaska u porezne sisteme.
Najjeftinije i pošteno tj. legalno je za mali OPG biti van poreznog sistema dok god nam to dozvoljavaju.
Johabice, ista molba kao i od Guste, kakva pomoć za mlade, od koga, koji uvjeti?