zvonÄica
Član
- Tu od
- 26 Ruj 2012
- Poruka
- 156
Sve sam pročitao ali su se zakoni toliko izmjenili da vipe nipt ne znam. Previpe je starih pravilnika na netu i vodiča.
Dakke za opg do 80500kn koliki su doprinosi?
Treba li ovaj oblik knjigovodstvo?
Mislim da sam skužio od svega da je fiskalna blagajna potrebna? To će riješiti mobitel i BT printer.
Gdje mogu naći popis dodatnih djelatnosti opga
ajmo ispočetka:
doprinosi po članu opg-a koji nije u poreznom sustavu su oko 500,00 kuna mjesečno.
za ovaj oblik ne treba porezno knjigovodstvo jer nisi u poreznom sustavu, ali ako si u sustavu poticaja moraš voditi svu ostalu papirologiju kojom te obvezuje zakon,
šta će ti fiskalna blagajna ako nisi u poreznom sustavu? a da i jesi, treba razlikovati obveznika fiskalizacije od obveze fiskalizacije računa. Svaki obveznik fiskalizacije dužan je prilagoditi izgled računa prema Zakonu o fiskalizaciji, donijeti interni akt i imati upozoravajuću naljepnicu o obvezi izdavanja računa. Međutim, ako se ne radi s gotovinom, ne treba ni fiskalna blagajna i nema obveze fiskalizacije računa, dakle naplatu radiš preko žiro- računa. Izuzetak u radu s gotovinom odnosi se na prodaju vlastitih proizvoda na tržnicama i otvorenim prostorima, gdje još uvijek nema obveze izdavanja računa a tako ni fiskalizacije. Za sada.
Uguglaj si dopunsku djelatnost pa ćeš naći popis. Moj ti je savjet da se držiš što dalje od dopunske djelatnosti jer je sve još uvijek vrlo nedorečeno.