• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

RENAULT

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
To je ona fora da se drži ručica reverzera u nekom položaju,i onda se pritišču neke tipke? Mislim,zvuči glupo,ali razgovarao sam s kolegom nešto o tome...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,598
Tako je. Svaki proizvođač vjerovatno ima razlicite korake, ali sve sve se svodi na tipkanje i određene predradnje. Npr. temp. ulja u mjenjacu ne smije biti preniska, mora biti na ravnom itd... Sve pise korak po korak u uputstvima.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
To je ona fora da se drži ručica reverzera u nekom položaju,i onda se pritišču neke tipke? Mislim,zvuči glupo,ali razgovarao sam s kolegom nešto o tome...

gogo točno tako.imaju nekakve operacije koje se moraju napraviti i on dalje odrađuje sve sam.Prvenstveno se mjenjač mora dobro zagrijati pa bi od velike pomoći bilo oranje ili neki teži poslovi prije same kalibracije.ima šema da se da gas na određen broj okr/min pa se trebaju stiskati dugmad na mjenjaču,a nešto treba napraviti i sa samim reverzerom.kada započne kalibracija traktor je dalje odrađuje sam,a ista može trajati od 5min. pa nadalje.mi svoga nismo nikada kalibrirali ali bratić je svog morao zbog trzaja koji se javljao kod kretanja.ako su nam još upute za kalibraciju na životu (vjerujem da jesu)stavit ću ih ovdje.da se netko može pomoći ako mu bude trebalo.

azram

Član
Tu od
20 Velj 2012
Poruka
172
Jel vrijedi te novce. Ali rekli su nam vlasnici da ne radi power jer treba kao promijeniti neku zicu. Pa nas sad zanima kako to inace uopce radi?

AcaAleksic

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
233
Da je to samo žica, to bi sigurno uradili prethodni vlasnici.. Po meni to je neka realna cena za taj traktor, samo da je ispravan 100 %.. Nemoj i ti da prodaješ bubreg zbog menjača :) :)

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Čim se spominje power na takvom stroju,odmah treba misliti na nekih 20 tisuća popravka a na tom je john deere motor,znači nije original mwm.

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
nemora znacit moguce da je stvarno zica,a moguce da su se samoo lamelice potrosile koje I nisu toliko skupe,netreba odmah mislit najgore jer je u vecini slucajeva banalna stvar,samo treba bit dobar mestar da ne raskapa bezveze

AcaAleksic

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
233
Uvek je bolje da se iznenadiš, nego da se razočaraš... Tako da je bolje ponekad da pomisliš na najgore, a žice možeš uvek povezati, a još bolje povesti majstora koji se razume, jer traktor stvarno vredi...

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Koji power mu ne radi i kak ne radi,se da usaltati ili neda,mislim kaj se dogodi kad ga hoces usaltati,nevjerujem da bi se lamele razlijepile tak brzo.
Moguce stvarno da je struja problem.
Treba vidjeti kaj radi kad mu stisnes power i onda se sve zna.

azram

Član
Tu od
20 Velj 2012
Poruka
172
Ma na tom traktoru su sve zice pocupane tako da nista
Sad ne znam da li da uzemo renault 75 95.g ili new holand l75?

bazingaR

Član
Tu od
22 Velj 2015
Poruka
34
Bog svima. Nasao sam jednog Renaulta 651-4 i jedan 681-4, cjena je pristupacna (nesto pod 4500e), vlasnici kazu da su ispravni itn. Ugovarao da ih gledam sledecu vikend pa zanima me jer je neko imao ovakav traktorcic, kakvi su u rad, kvarovi, potrosnja, lose strane itn. Pozdrav

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Hmmm.... znači, ti imaš oko 100 000 kn koje misliš potrošiti za traktor.
A svi na koje stavljaš linkove oglasa su potencijalne rupe bez dna.:icon_anal:

Za raskopati mjenjač na bilo kojem traktoru te klase i godišta pripremi bar 25 000 kn. Ili više...

Da imam potrebu za takvim strojem pregledao bi strane oglasnike a ne tu kod nas uzimao od švercera. Jer naši šverceri kupuju vani najjeftinije strojeve koji se s malo boje srede.

Na vrh