Kažem da ju IMT-533 nemože tjerat, U-445 ju vrti već 25 godina, ali kad je trava jako gusta ako kosi u prvoj brzoj moram ić u nižu brzinu odnosno u treću sporu.
O kojoj kosi je riječ,i na kojem gasu ju tjeraš sa universalom??
imt 533 je druga priča,ima dosta slab motor.Ima u selu jedan lik koji kosi sa 539 i sipovom 165,stvara mu problem u transportu pa stavlja utege napred,a kako radi to još nisam vidio. ima taj čovjek i rakovicu 65ks ali ipak kosu tjera sa 539
O kojoj kosi je riječ,i na kojem gasu ju tjeraš sa universalom??
imt 533 je druga priča,ima dosta slab motor.Ima u selu jedan lik koji kosi sa 539 i sipovom 165,stvara mu problem u transportu pa stavlja utege napred,a kako radi to još nisam vidio. ima taj čovjek i rakovicu 65ks ali ipak kosu tjera sa 539
Pozdrav
Treba mi pomoć, u pitanju je kosilica "Krone AM 242 Z" sa 6 diskova. Inače, zupčanici koji pokreću diskove su se ajmo reći izjeli, i srednji, to jest treći disk od traktora se ne vrti, znači može da stoji u mjestu, da preskače... Pa me zanima, ako tko zna gdje blizu Županje imaju dijelovi, ili servisi za kosilice. Čuo sam da u Ivankovu ima neki servis, ali na internetu ne mogu ništa naći....
Hvala, LP
pozdrav svima,novi sam clan foruma,a inace sam moderator foruma bio raznih vecinom hi tech,itd...
inace sam i poljoprivrednik od malih nogu,tako grah pao...
citao sam dosta o rotacijskim kosilicama interesuje me ako neki clan foruma posjeduje bcs 405 roto kosu da mi objasni koliko i sta sipa u dasku kosilice dali ulje ili ulje i mast,pokusavao sam pronaci mjerac na dasci ili bilo sta slicno ali bez uspjeha... jedino sto pronadem je na zadnjem disku ispod skije imbus,koji skinem i ubacio sam nesto masti i ulja sae 90....
al posto nigdje nema mjeraca zbunjuje me to koliko ulja ima u dasci i koliko da dolijem itd,a avi znamo da prvi otkos ide ovih dana...
Ja sam po nagovoru drugih u svoju kosu sipao ulje 90-ku i grafitnu mast i daska se poslije dužeg rada dosta grijala. Zato sam izlio tu smjesu i nasuo samo čisto ulje SAE 90, otad se više ne grije.
Kod mene se kosa može sklopiti pod uglom od 90°. Kad je tako preklopljena između 3 i 4 diska ima vijak kao čep i sipam ulje do tog čepa.
Pogledaj možda i na tvojoj postoji takav čep koji je ujedno i mjerač.
Kaj nisi dobio ključ s kosom kojim se mjenjaju noževi? Jedino ak se na fahru nekako drugačije skidaju