jasno mi je da malčeri sa vodoravnom osovinom usitnjavaju sve pred sobom, i praktički, već lagano zafrezaju površinu zemlje ako treba, ali ova dva gore, koliko se meni čini... pa to je ista stvar... ili griješim...
Aco imaš li stari ili novi tip od Faića? Za novi tip tvrdi da može malčirati i napred i u rikverc jer nema zadnjeg valjka. Mene zanima zbog kuruznice. ve godine mi je malo falilo (money,money) da ga kupim.
Veliš da u kuruznici radiš dva reda. Jel to u svakom drugom prolazu dva reda, a u svakom drugom jedan red, ili između redova ostane nepomalčirano?
Jako me zanoma mogućnost u rikverc, jer na uvratinama ne pogaziš kotačem.
Please, ak more koja slikica i podjeli malo više svoja iskustva u kuruznici.:rolfer:
ja imam jedno tehničko pitanje i zadovoljio bi se jednim prosto jednostavnim odgovorom...
koja je razlika između MALČERA (plosnatog, sa nožem ili više njih) i ROTO KOSE (također plosnate, sa jednim ili više noževa) :scratch:scratch:scratch
jasno mi je da malčeri sa vodoravnom osovinom usitnjavaju sve pred sobom, i praktički, već lagano zafrezaju površinu zemlje ako treba, ali ova dva gore, koliko se meni čini... pa to je ista stvar... ili griješim...
vi sad ovdje brkate kruške i jabuke
roto kosa - kosi travu i "složi je " ljepo da se može osušiti i travu ne uništava (zahvaljujući disku)
roto malčer- melje lomi uništava travu i doslovce je razbaca
malčeru s y noževima neće ništa biti ako naiđe na kamen, jednostavno noževi se izmaknu, bolji je i brži u travi ali loš na debljem materijalu od čekića
što se tiće visine trave, roto malčer dokazano radi u travi i preko dva metra visine, kod tome sam jedino imao problem da mi je namatao travu na kardan (nisam imao onu žutu plastiku)
aco zašto čekičar nemože u krumpir a roto može??? pa naštimaš visinu na valjku odozada ili na bočnim skijama ili na topling-poluzi !!!
ako ima bočne skije naštimaj da idu na red a ne između
odakle ljudima ideja da malčer s čekićima (a to sam već nekoliko puta ćuo ) da taj malčer mora lagano zafrezati zemlju, budete to radili ,neće on dugo
i aco nisam shvatio imaš tv 732 i neznam koji malčer 1m ili 1,35m ???
3oks traktor garantirano vuče bez ikakvih problema rotomalčer od 1,5m
a mogao bih se kladiti i za tv 20 ks i 1,35m malčer ali obavezno sporohodne brzine tj,kardan na 600-700okretaja
znam jer sam vidio da zetor 25ks pjevajući ide sa mačerom od 1,5m
i jedna mala tajna , sa rotomalčerom se puno bolje radi u kukuruzovini ako je suha, tj lakše radi popodne nego ujutro