• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotobrane / Rotodrljače

• Temu pokrenuo IMT560
  • Datum prvog posta

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ako je getriba sa zamjenjivim zupčanicima, onda to piše negdje oko nje.
Imal sam to na Howard frezi, i tam je bila jedna naljepnica s brzinama rotora za 4 brzine na 540 i, čini mi se, 2 na 1000 rpm kardana.

starter

Član
Tu od
17 Ruj 2012
Poruka
191
Re: SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

ha ja sam isto razmisljao sta da radim,bilo kakvo krpanje nije moguce jer posto su osovine zavarene nemogu do donjih lezajeva ni semeringa,da kupujem nove osovine i zupcanike to mi je preskupo za takvu ragu,takvu je prodat nemogu jer mi moj obraz nedozvoljava da ju uvalimpod ispravnu,a bilo kome da kazem sta joj je nebude ju uzeo,tako da sam odlucio posto je vec jednu sezonu odlupala tako i bez ulja i bez svega,terat cu ju dok god se bude vrtila,malo cu odtegnut kvacilo na kardanu ako zablokira da mi nesj..e traktor,kad se cijela razleti dat cu ju po kili dobro se napit od zarade i sta je tu je!!samo eto ja sam lakovjeran pa kad mi covjek kaze da je ispravna ja mu vjerujem,ali ipak smo mi balkanci :(handshake):

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

ne kosta te nista bacit ju u oglasnik, reci o cemu je rijec, ponudit ju po cijeni u skladu sa stanjem i mozda naleti netko zeljan slaganja..? bolje probat nego odmah na kilu..

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

Koja je drljača u pitanju propustio sam taj podatak ?

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

ha ja sam isto razmisljao sta da radim,bilo kakvo krpanje nije moguce jer posto su osovine zavarene nemogu do donjih lezajeva ni semeringa,da kupujem nove osovine i zupcanike to mi je preskupo za takvu ragu,takvu je prodat nemogu jer mi moj obraz nedozvoljava da ju uvalimpod ispravnu,a bilo kome da kazem sta joj je nebude ju uzeo,tako da sam odlucio posto je vec jednu sezonu odlupala tako i bez ulja i bez svega,terat cu ju dok god se bude vrtila,malo cu odtegnut kvacilo na kardanu ako zablokira da mi nesj..e traktor,kad se cijela razleti dat cu ju po kili dobro se napit od zarade i sta je tu je!!samo eto ja sam lakovjeran pa kad mi covjek kaze da je ispravna ja mu vjerujem,ali ipak smo mi balkanci :(handshake):

probaj natiskati tekuće masti ,trebala bi se koliko toliko zadržavati unutra,a ipak bude podmazivanja

starter

Član
Tu od
17 Ruj 2012
Poruka
191

radi se o staroj lely s klinovima,nesto slicno kao ova na slici,
slika je s njuskala!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

Mogu se mijenjati i donji ležajevi i semerinzi iako su povarene osovine za zupčanike samo moraš cijelu drljaču rastaviti , sigurno

starter

Član
Tu od
17 Ruj 2012
Poruka
191

i da je cijelu rastavim,donji lim mi ostaje izmedju zupcanika koji su zavareni i
nosaca klinova koji su isto veci od rupe na limu,jedino da skinem gornji lim
brusim varove da oslobodim osovinu promjenim lezajeve pa varim nazad!
drugog nacina nema po meni!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

Nisu valjda i glave (nosači klinova) povareni za osovine ?

starter

Član
Tu od
17 Ruj 2012
Poruka
191

moram sutra provjerit,nisam previse ni zagledao taj dio ali cini mi se da da

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ako je i to povareno onda je to već malo veći problem

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
čisto nevjerujem da je to povareno...

skineš gornji poklopac sa cijele rd, dole odvrneš maticu koja drži radno tjelo za osovinu, i gore vadiš osovinu koja je zavarena za zupčanik...

nema šanse da je netko zavario gore a i dole...

razumljivo je kada se zavari gore i to nije problem, al dole ...?

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Ne treba se čuditi ako su osovine dolje zavarene..Ja znam za jednu V&N rd na kojoj su bile tvornički zavarene osovine za nosače noževa, samo je središnja (pogonska)osovina bila dolje s maticom. A gore, iznad zupčanika nisu bile matice ko na Maschio npr, več samo segerovi prsteni.. po meni jako loše riješenje

starter

Član
Tu od
17 Ruj 2012
Poruka
191
e tak je i kod mene,samo se na pogonskoj vidi matica,pa sam potom i zakljucio
da se ostale neskidaju ali budem sutra jos provjerio!

ivica 4

Aktivni član
Tu od
16 Tra 2011
Poruka
144
Da diabola samo zamijeni mijesta zupčanicima i to ti je to a i vidit ćeš sam kad budeš to radio da je jako jednostavno imaš 10 min posla

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Starter ništa se ne sekiraj,zbrusi var ako treba na kojem tijelu treba promijeniti ležaj,to promijeni i zavari nazad,stavi tekuče masti ili tot mast i ulje,bude to dobro,jel ja sam takvu jednu kupio od našeg zajedničkog prijatelja,normalno rekao mi je da je varena,ali meni je pasalo zbog cijene,odradila je kod mene tako tri godine i tako sam ju prodao dalje.To ti je naj jeftinije i najbolja opcija,semeringe ti ne vrijedi mijenjati,i to sam probao na nekima,obično su na drljačama poderane zažtite semeringa,namota trave i curi.

starter

Član
Tu od
17 Ruj 2012
Poruka
191
nalio sam ja njoj rabljenog ulja za probu,nije curila jedno 15min onda je propisala na sve strane,budem probao s tom masti,a lezaji su dobri nego su zubcanici pri kraju
i onda imaju malo lufta a kako radi bez ulja jer su semerinzi otisli,zvoni ko vrag
da ima nekakve mascobe unutra nebi toliko ni zvonila

Na vrh