• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotobrane / Rotodrljače

• Temu pokrenuo IMT560
  • Datum prvog posta

diabola1210

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
589
Nema to veze. Kod mene svi idu vecinom 2 traga ove godine jer su ekstremni uvjeti. Jedino rd sa profi getribom sa vise brzina i jaki traktori su isli 1 trag i to dosta polako. Paker valjak nema neku preveliku ulogu usitnkavanja nego on bolje poravna zemlju nego cjevasti i one vece grude samo stisne u zemlju jer je tezi

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Za mne je paker valjak glupost, on svejedno nebude usitnil nikakve grude, več ih samo zabije u zemlju i stvoji jednu prividnu, lošu sliku pripreme. Bitno je da RD napred dobro radi posao i da ima sve potrebno na sebi, a valjak je manje bitan.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Je, je, vidio sam kako usitni ovog prolječa u loše promrzloj brazdi, NIŠTA!

Sjetvospremač možeš potjerati pa tu valjak igra igru, ali na rd ne.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ove sam godine išel sa valjkom od 900 kg 2.2 metra pa nije mogel drobiti grude samo ih je tiskal .

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,581
U losem oranju ni dinamit ne pomaze. Gledam neki dan lik sprema sa velikim steyrom i valjda najjacoj verziji amazone rd 3 m. a iza njega ostaju ostre grude kao kamenje. Da je ss tu prosao od njega bi ostalo kopcanje samo.
Zato uopce ne treba dozvolit da do toga dodje. Bar ne gdje se sve moze na vrijeme poradit.

Upravo to. Ako je potjeras rd gubi smisao dok sa ss samo dobivas.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kak je u planu uzimanje roto drljace koja je bolje uzet dal s klinovima ili nozevima ili nema neke razlike izmedu??

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Bučo kako kad nekad bolji noževi nekad klinovi kad sem kupoval RD rečano mi kupi sa kosim klinovima marka lelli i neće ti biti žao . Poslušal sem savjet i evo nekih 20-tak godina RD radi i do sad nemam kvara .

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kod mene u kraju ih je par komada i kog pitam za nesto njegovo je najbolje samo takvo valja gledo sam po oglasniku te manje do 2.5m vecinom su s klinovima pa moram se malo raspitat da se ne zeznem u kupovini jer sad kad kupim ako ce radit dobro nema prodaje vise osim veceg sirenja!!

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kod meni ih ima skoro svaka kuća ma sve rade jedino klinovi moraju biti u koso laganije se čiste od trave noževi isto ako su okomiti hoče skuplati travu (štopati se) bolje ti gledaj da nema lufta između nosača (klinova/noževa) i osovine i lufta između zupčanika koji vrte baterije i lufta po getribi .

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Znaci vise obratit paznju na luftove nego dal su nozevi ili klinovi hvala kolega ako znas da se prodaju koje su dobre slobodno javi!!

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
Pozdrav svima :)
Jel ima tu među vama znalaca što se tiče farbanja rotodrljače(profesionalnih,jer bi htio lijepi izgled rotodrljače, želio bih da mi dobro objasni tehniku skidanja stare boje i koliko slojeva temeljne ili kakva već ide pa sve do završne zadnjeg sloja boje...)
I dali netko zna boju i šifru te boje za rotodrljaču MASCHIO (tako se i zovem hehe)
ako treba stavim i sliku rotodrljače... :drink:

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Ako hoces da napravis pravi poso i da izgleda kao "novo" onda je prvo a i naj lakse da citavu RD opjeskaris jer samo takvo ces imati kvalitetno farbanje, poslije pjeskarenja dobro ocistit zaostali pjesak i prasinu i onda 2-3 sloja temeljne zastitne farbe,poslije naneses zavrsnu farbu na bazi 2 K ili uljanu,onda das negdje da ti urade naljepnice i to onda bude "da valja"

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Nema tu otprilike,može ti netko uzet 50-100 eura, a može i 200, sve ovisi što sve pjeskariš.

Mislim pod time jel pjeskariš vidljive dijelove samo ili i sve od ispod.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Obicno se pjeskarenje radi po m2 ili ako je nesto tipa neke sasije prikolice ,onda to onako odokativno udare cijenu. Ja sam placo prije par godina 15 € za m2 sad ako ti to moze biti neko mjerilo.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Koliko cm su stari bili? I mene to čeka sad kroz 10-ak dana dok kupim noževe. Gdje si ih kupio i po kojoj cijeni? Može i na PP :).

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,905
Neznam koliko su bili cm stari , ne mjerim , dok više nejde idu novi.

Kod Jakopica sam kupio , 49 kn sa pdv-om komad.

Najnoviji postovi

Na vrh