Druga spora kod zetora je jako jako sporaPuno zavisi kolika je vlaga zemlje Zetor 6340 RD 250 cm 2 spora a negdje 1 brza
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Druga spora kod zetora je jako jako sporaPuno zavisi kolika je vlaga zemlje Zetor 6340 RD 250 cm 2 spora a negdje 1 brza
Pitanje je samo zasto kod maikya u okolici nema rotodrljaca. Mozda se nije pokazala dobra u tim zemljama?
To se varaš jako..Sve zavisi kaj planiraš sijat/sadit na zemlji s time ideš i u pripremu..Ja ti garantiram,da ova laka drljača kaj imamo mi,kad je u jesen izorano,na prolječe 2 traga i spremno za sjetvu bilo kkava zemlja može bit..Već po milijunti put se ponavlja ista priča,da je svaki priključak za neku zemlju,SS ni drljača nemaju što tražiti u teškoj zemlji,ako se hoće pripremiti brzo i kvalitetno,za pješčane zemlje je dobro bilo što.
A ja ti garantiram da u mojoj zemlji ne bi napravila ništa. Ako ide plitko,to je nula,čim pustiš malo dublje,vade se grude ko pola nogometne lopte. Nakon četiri-pet puta po tragu,počneš samo premještati grude s jedne strane na drugu,i to je to.
Imam takvu zemlju, tanjurača je smrt za takvu zemlju, ja imam sjetvospremač sa ravnim S oprugama i on ne izvlači grude van, a i za kukuruz ne trebaš duboku obradu, jer kukuruz mora doći na tvrdo, a iznad njega rahlo. Tako radim i nikne svako zrno. Ovaj što je radio sa RD moje je mišljenje da je možda preduboko išao pa je sjeme bilo u lošem kontaktu sa zemljom. Samo je on presijavao, ne vjerujem da je samo kod njega problem sa sjemenom. Ne kažem da je RD loša, ali za zimsku brazdu i ratarske kulture ima boljih strojeva sa kojima si brži.