• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotodrljače, freze, tanjuraće...

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Rotodrljača Pottinger
lion_300.jpg

lion_3001.jpg

B

bajki

Guest
.

Koliko treba traktor imati KS da bi mogao vuči rotodrljaču od 2m i koliko treba imati za rotodrljaču od 2.5m? Radi se o srednje teškoj zemlji.
Nisam se dosad sretao s tim strojem, a razmišljam o kupovini.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Mi smo radili sa Zetorom 63 ks i drljačom 2.3 m, preporučam barem 70ks!

R

robert

Guest
ja imam 3 m rorodrljacu,torpedo 90 ju vuce...tocnije vukao ju je,jer sam uzeo lemken kompaktor za casea.stalno me u selu traze da im idem basce radit sa rotodrljacom,prije jesam ali vise necu

B

bajki

Guest
Rakovica ima 65 KS. Mislim da vi 2,3 ili 2,5 m bilo previše.

Z

zgonja

Guest
e ljudi rotodrljača i sejačica u jednom su idealna kombinacija, vidim da pominjete repu! za repu je ova kombinacija idealna, inače repu treba sejati maksimalno dva sata po setvospremi, tako da je rotodrljača i širokoreda sejačica super stvar naravno mislim na pneumatsku sejačicu. u takvoj kombinaciji možete sejati na oranje slobodno gledao sam filmove iz Nemačke oni su to radili još 1994 i rezultati su super. oni žita seju na strnjake samo zakače rotositnilicu i sejačicu odjednom i krenu u setvu bez ikakve prethodne pripreme zemljišta, neverovatno. ako imate traktor od 90 KS nečete imati nikakve probleme da vučete rotositnilicu i sejačicu ako je baš potrebno stavite balast na prednji kraj i kraj priče. vama je potrebno samo 15 % od ukupne težine traktora na prednji most da biste mogli upravljati i to je sve. Ovo je odlična tema još nije sasvim iscrpljena i nudi odlične rezultate.Pišite vaša iskustva!!!!

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Radi motora na traktoru je bolje da ima više od 90 ks, barem 100-110!

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
zgonja
i u HR to se dosta dugo več radi sa rotodrljčama 90tih su več bili RAU Rotosem, a ovo za repu u jednom prohodu to nije u praksi potvrđeno barem ne u nas

R

robert

Guest
za rotodrljacu 3 metra treba traktor najmanje 100-105 ks,imam torpeda 90,muci se sa njom.a za rotodrljacu i sijacicu zajedno,barem 120ks.zito se tako moze sijati,ali repa ne.
zavisi od kvalitete tla i oranja,jedan ili dva prohoda idu prije sjetve rotodrljacom..

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Ima jednog poznanika on sa MF 85 ks radi sa rotodrljačom od 3 mtr. bolje je imati traktor da ima 10-20 ks više od onoga što piše u raznim prospektima i uputama o rotodrljačama. Osim žita sije se i soja,kukuruz,suncokret u jednom prohodu , ali repa kao što smo več rekli ne može. za rad rotodrljače+ sijačica potrebno je min. 100ks, a sa rototilerom + sijačica potrebna je veča snaga min.130ks.a šta kažete na ovo tip sa JD 4755 ( 190 ks ) radi sa rotodrljača + sijačica 2,5mtr

R

robert

Guest
sigurno ne stedi gorivo......he he...... :lol:
ja sam na nekim mjestima u jednom prohodu mogao sa rotodrljacom pripremit za repu...
da... i ako kupujete rorodrljcu trazite da ima izduzene uvijene nozeve...
Obrisan neispravan link.

R

Ratarko

Guest
@zvona
a šta kažete na ovo tip sa JD 4755 ( 190 ks ) radi sa rotodrljača + sijačica 2,5mtr

Ja planiram svoj rotosem vuči sa ovim novim MF-om , moja je 3 metra , nisam daleko od toga tipa onda :lol:

R

robert

Guest
ako je teska zemlja da.jedan jd 160ks vuce 3m rotodrljacu i sijacicu..znas ga ratarko....crna bradica,malo 'jaci' baja,u selu di su dva nova nh tl100

R

Ratarko

Guest
Neznam na koga misliš ali nije niti bitno svako radi sa onim što ima , jel tako ? Inače jedan NH 100 je u Beravcima kod mog frenda koji je ljubitelj NH a drugi NH 100 je u Velikoj Kopanici kod glavnog Ropa zastupnika ( znaš ga sigurno , bio je u poljoprivrednoj emisiji prošle nedjelje u Ropa prsluku :) )

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Ratarko opet je 3 nije 2,5 ona je jedva pokrivala trag JD a kada si gledao njivu mogao si vidjeti tragove traktora. Tai planiraš naprijed kopčati prednji valjak ili onaj gruber, onda je to donekle iskorištena snaga.
Roberte tip nema pojma o poljoprivredi i ne zna raditi tako da mu je za gorivo svejedno,poljoprivreda mu je samo onako, što bi ja rekao da zajebe druge i da ako uniđemo u EU da proda zemlju, on ne gleda na troškove njemu je bitan poticaj i sije pivarski ječam,uljnu repicu,pšenicu i ništa više.
[/b]

R

robert

Guest
znam ih ja sve,cesto se vidjamo.probao sam onog nh u kopanici,zgodan traktoric.
a probao sam i case sa svojom rotodr. isao sam 1000okr kard.,ali je imao malo bolji ucinak(vremenski) od torpeda,ali potrosnja......boze sacuvaj....i ostajali su tragovi iza case,a kamoli iza 4755,pa to je grdosija....pa sam za njega uzeo onaj lemken.takvi poljoprivrednici nece dugo,ima ih u selu kod mene puno,samo sto su manja gospodarstva.kako oni rade,pa to je stvarno jako lose,od oranja,pa sve nadalje....

Najnoviji postovi

Na vrh