• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotodrljače, freze, tanjuraće...

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
Kila ima dosta, moj Deutz ima 5,5 tona, i nosio je. ali moraš obavezno dizati lift na okretanju, inače se nebudeš okrenuo. To nije problem ako imaš mehaničku sijačicu, ali ako imaš pneumatsku ko ja, onda moraš gasiti svaki puta kardan, jer kad digneš lift, vrlo je veliki kut za kardan, pa je velika šansa da ga strgaš. kad sam sijao sa McCormickom, on automatski gasi kardan kad digneš hidraulik u zrak, pa mi je to bila jedna velika briga manje. Čuj, ako možeš, stavi još utega naprijed za svaki slučaj. ili nađi nekog teškog da sjedne naprijed na haubu, ili zavari neku stolicu na utege, pa nek neki 100-kilaš sjedi na njoj za vrijeme sjetve. Haha. Ja sam na Deuzu imal 8 utega po 40 kg + nosač utega.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
daniel2356 kaže:
Kila ima dosta, moj Deutz ima 5,5 tona, i nosio je. ali moraš obavezno dizati lift na okretanju, inače se nebudeš okrenuo. To nije problem ako imaš mehaničku sijačicu, ali ako imaš pneumatsku ko ja, onda moraš gasiti svaki puta kardan, jer kad digneš lift, vrlo je veliki kut za kardan, pa je velika šansa da ga strgaš. kad sam sijao sa McCormickom, on automatski gasi kardan kad digneš hidraulik u zrak, pa mi je to bila jedna velika briga manje. Čuj, ako možeš, stavi još utega naprijed za svaki slučaj. ili nađi nekog teškog da sjedne naprijed na haubu, ili zavari neku stolicu na utege, pa nek neki 100-kilaš sjedi na njoj za vrijeme sjetve. Haha. Ja sam na Deuzu imal 8 utega po 40 kg + nosač utega.
znaš li možda koliko ti je teška sijačica i da li je traktor sa utezima težak 5,5 tona?

Z

zekan7711

Guest
josip123 kaže:
daniel2356 kaže:
znaš li možda koliko ti je teška sijačica i da li je traktor sa utezima težak 5,5 tona?

njegov ima oko 6t sam trtaktor 5,5 i utegi 8*40+ nosac

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
njegov ima oko 6t sam trtaktor 5,5 i utegi 8*40+ nosac[/quote]
upravo sam provjerio i konedata kaže da je dx120 težak 4900kg,naravno bez tegova i praznog rezervara.

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
Deutz ima 5,5 tona sa utezima i gorivom. a sijačica je toliko teška da ursus 355 ju nemože dići, mogao je kad sam imao stare ulagače, kako sam ih promjenio, stavio sam od OLT-ove ETA-24 diskove, više nemože diči.neznam koliko ima kila. nisi napisao kakvu imaš sijačicu? ako imaš mehaničku, krača je, pa je automatski lakša za nositi.

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
evo tu smo malo pregledavali kao bi napravili stepenište, budu 4 stepenice. ali sve se polako privodi kraju, još bude trebalo samo ofarbati. i napraviti povišicu da stane više sjemena.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
daniel2356 kaže:
Deutz ima 5,5 tona sa utezima i gorivom. a sijačica je toliko teška da ursus 355 ju nemože dići, mogao je kad sam imao stare ulagače, kako sam ih promjenio, stavio sam od OLT-ove ETA-24 diskove, više nemože diči.neznam koliko ima kila. nisi napisao kakvu imaš sijačicu? ako imaš mehaničku, krača je, pa je automatski lakša za nositi.
moj fiatagri ima 5350kg kada je na rezervi,a tegova ima 410kg.rezervar mu je 220l što znači da su on i deutz tu negdje sa kilažom.kvačit ću mehaničku sijačicu rabe multidrill od bratića koja je dosta teška jer od iza ima platformu,a i dosta je dugačka.imam u planu kupiti amazone AD seriju koja je predviđena samo za sjetvenu liniju jer je dosta kraća i lakša od obične sijačice.mislim da sa njom traktor neće imati problema.

Z

zekan7711

Guest
josip123 kaže:
daniel2356 kaže:
moj fiatagri ima 5350kg kada je na rezervi,a tegova ima 410kg.rezervar mu je 220l što znači da su on i deutz tu negdje sa kilažom.kvačit ću mehaničku sijačicu rabe multidrill od bratića koja je dosta teška jer od iza ima platformu,a i dosta je dugačka.imam u planu kupiti amazone AD seriju koja je predviđena samo za sjetvenu liniju jer je dosta kraća i lakša od obične sijačice.mislim da sa njom traktor neće imati problema.

:D ija isto mislim
ti kupujes kaj da si dobil na lot :mrgreen:

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
pa dobro smo zaradili prošle godine na kukuruzu,a ove na žitu i repici. :lol: :lol: :lol: :lol: :rolfer:

Z

zekan7711

Guest
neznam sad cu kupit sa zaradom cijelu slavoniju :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
upravo tako samo što ću ja naći za manje novca jer ovo je ipak previše,a na ovu sijačicu ni povrat poreza ne možeš dobiti jer to prodaje neki poljoprivrednik.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
daniel2356 kaže:

malo off ali zanima me jel nije mogao podič hidraulik ili prednji kraj stoji u zraku?

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
da, tri vrečice TRIANGLA. još če biti nešto sjemena, ali se nismo dogovorili što, vjerojatno pioneer

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
daniel2356 kaže:
da, tri vrečice TRIANGLA. još če biti nešto sjemena, ali se nismo dogovorili što, vjerojatno pioneer
kažu da je i talliso od KWS-a odličan hibrid i da je prošle godine nadmašio triangle ja ga ove godine imam na pokusnom polju,a imam i pokus sa RWA pa ću vidjetio kakve su razlike u prinosiuma. ;)

Najnoviji postovi

Na vrh