• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotodrljače, freze, tanjuraće...

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
E to ti neznam,ali znam da šta smo radili sa drljom Eberhardt i packer valjkom na zimsku brazdu i to je bila brzina rada 4km/h i bio je doslovno pijesak od zemlje

Tu od
15 Kol 2011
Poruka
70
Moje je mišljenje da je za rotodrljaču od 2,5 m premalo 75 konja.Ja imam kuhn rotodrljaču sa hidro liftom i sijačicom 2,5 m i teram ju sa traktorom 130 konja.Susjed ima 2,5 m metra i tera ju sa traktorom 90 konj ali nejde brže od 5 km. Ja idem brzinom od 7 do 9 km zavisno dalije zimska brazda ili je jesensko oranje.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Moje je mišljenje da je za rotodrljaču od 2,5 m premalo 75 konja.Ja imam kuhn rotodrljaču sa hidro liftom i sijačicom 2,5 m i teram ju sa traktorom 130 konja.Susjed ima 2,5 m metra i tera ju sa traktorom 90 konj ali nejde brže od 5 km. Ja idem brzinom od 7 do 9 km zavisno dalije zimska brazda ili je jesensko oranje.
traktor mi je 85 KS turbo a koliko moze ici u dubinu mislim da napravi horu koliko duboko jer vise radim ovih "kucne" zemelje usluzno za krompir i kukuruz a svi sad hoce da im zemlja bude gotov prah pa jel ima isti ucinak ko freza

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
to ti sve ovisi i o zemlji kako se obrađuje dali teško ili lako,ai opet ti ovisi da si neuzmeš rotodrljaču užu a poslije da ti ne pokrije trag na traktoru.A to šta je napisao Traktorista DA da on tera drlju od 2,5 sa 130ks i to kombinaciju to zbog toga jer bi mu na manjemu traktoru dizao prednji kraj.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
imam pitanje, kupio bi IMT frezu za 533, zahvata 130cm......mislim da bi to guurao bez problema....

e sada, što treba paziti pri kupnji????

gramip su mi nekako slabašne i lagane, kao i batuje, tako da mi se imt čini kao najbolja, od ovih jeftinijih.......zanima me vaše mišljenje.....

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
imam pitanje, kupio bi IMT frezu za 533, zahvata 130cm......mislim da bi to guurao bez problema....

gramip su mi nekako slabašne i lagane, kao i batuje, tako da mi se imt čini kao najbolja, od ovih jeftinijih.......zanima me vaše mišljenje.....
ako mislis radit usluzno imt ne kupuj ni posto nozevi stradaju za 3 godine cak je kod jednog pucala osovina sa nozevima kod drugih su se uvijale bjezi od imt nadji sebi batuje al sa motikama po 6 na jednoj sekciji to je moje misljenje

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
hm, ja sam baš vjerovao IMTu......vidio sam da ljudi dosta rade s njima.....a 130cm mi je nekako idealno za 533.......

znači batuje su daleko bolje......budem njih pogledao......

na gramipu sam čuo da odlazi prijenos, ako ju malo više opteretiš, pogotovo ako je tvrđe......

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,905
eto i ja stavio hidrolift i pripremio za sijetvu pa dok bude trebalo sam kapči i vozi...

P7200448.jpg

P7200445.jpg

P7200446.jpg

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
kako se ponasa sa spustenom sijacicom? ne fale ti utezi?
dobro, imas cjevasti valjak pa je nesto laksa kombinacija ali opet je to teret na toj udaljenosti..

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,905
ne fale utezi..ide odlično a vidjet ču dok bude puna kako to bude išlo..baš sam se iznenadio kako super se Case ponaša..prednji kraj se uopče ne diže ništa..

Tu od
19 Lip 2011
Poruka
228

ovako, radio sam sa 533 i freza 180 od Novačića(potrazi negdje na netu), i nije bilo nikakvih problema.Isao sam na zimsku brazdu odmah od prve.

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
roto brane

ovako, radio sam sa 533 i freza 180 od Novačića(potrazi negdje na netu), i nije bilo nikakvih problema.Isao sam na zimsku brazdu odmah od prve.

ljudi kupujem RB 2m ili mjenam ja imam 2.5m marke Lely

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
kakva je freza batuje 165cm?

jel to veliko za 533????

čak razmišljam i o gramipu.....AT20-150, jer mi skoro pokrije točkove......ove što sam gledao imt-ove su iskidane.....

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
neznam zakaj ne razmisliš o gramip AT30-??,ja imam več 3 godine AT30-200,teram ju na 800 okretaja u ilovači i za sad bez greške.

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
zavisi od zemlje,ja dva metra tjeram sa 68ks,tak da nije teška za tjerat

fendonja

Član
Tu od
11 Pro 2010
Poruka
326

jel to veliko za 533????

moj djed ima batuje 165, tj 168 cm...malo je ipak prevelika za fergija..1. il 2. spora na 2000 okr..ovisi o zemlji..mislim da ima 250 kg

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482

jel to veliko za 533????

moj djed ima batuje 165, tj 168 cm...malo je ipak prevelika za fergija..1. il 2. spora na 2000 okr..ovisi o zemlji..mislim da ima 250 kg

to sam i ja mislio, al volim čuti nekoga tko je s njom radio.......i vidio sam da ima 6 noževa

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
jeli ima neko da je sam radia tanjurace i dali je to moguce :rolfer::partyman:

sve je moguće.......vjerojatno ti je nova skupa, pa razmišljaš sam nešto složiti ili?????

Najnoviji postovi

Na vrh