• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotodrljače, freze, tanjuraće...

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Najprije si izmjeri širinu traktora ako če ti rotobrana od 2,5m pokrivat trag,jer je to bio problem kod Marka zato je moro ozet od 3m.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
aj marko molim te objasni zasto, ti imas claas pa mozda znas zasto ili?..zemlja i nije bas laka bolje teža nego laka nije pjesak a nije ni jaako teska glina tak da bumo vjerojatno uzeli 2.5 m i ne samo radi tog nego radi prijevoza po cesti, lakse se vozat sa 2.5 nego sa 3 m...mi bi najrađe 2.75 m ili 2.80 samo te su jaako rijetke..:)
Znam kak moj od 85ks ide sa 3m,točno mu fali tih 15ks da bi išao idelano s njom.
Sad ide na knap,ali brzina nejde ispod 4km/h..

Tu od
31 Kol 2011
Poruka
308
traktori su ja mislim iz nutarnje strane od mene i marka iste sirine samo je valjda njegov siri sa vanjske strane jer ima sire gume, njegov je ja mislim 2.30 ili 2.40 m, a nas je 2.10 m..

budemo jos vidli, ako kaj dobroga naleti mozda i 3 m a mozda 2.5 m...:S

Posljednje uređivanje od moderatora:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911
Ako je 4 klipa motor uzmi obavezno 2,5m, a ako je 6-ak uzmi slobodno 3 m :)

Traktor 102 ks, pa zar komotno nebi mogla ici 3m, kad sam ja sa 55 ks vozio 2,5m i islo je prilicno uz malo paznje, sad sa 65ks tjeram istu tu lely od 2,5m bez problema, negdje sam naisao na podatak da je 30 ks po metru i vise nego dovoljno, sad neznam kakavu vi zemlju radite.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
jedno je ''može tjerati'' a sasvim drugo je ''normalno radi sa njom'' :vragek:

drugar je pozajmljivao moju RD i tjerao hurlimanom 359 i hvalio se kako IDE , medjutim kada sam ga ja dograbio i potjerao motor je izumirao , znači može tjerati ali nije to to

EDIT
ali slažem se da ovaj sa preko 100 konja može komotno nositi 3 metra

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
budemo jos vidli, ako kaj dobroga naleti mozda i 3 m a mozda 2.5 m...:S

Moj savjet ti je iz vlastitog iskustva je da uzmeš 2,5m, naročito ako imaš malo težu zemlju. S 3m motor ćeš jako opteretit, ideš puno sporije, gubi snagu, a s time pada i okretaj na kardanu i nemaš dobar učinak rada. Kad već kupuješ probaj nači takve gdje možeš mjenjati zupčanike u kutnoj getribi da povećaš broj okretaja noževa, a i na traktoru sigurno imaš mogućnost mjenjanja brzine kardana ili 540E i onda je to posao kad se ona vrti i ideš većom brzinom.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Evo upravo sam zvao jednu firmu koja prodaje noževe za rd , cijena za moju MASCHIO je 11 evra po komadu
ali ne sviđa mi se to što su napravljeni od materijala 10mm a kod mene su bili 12mm
originalnda dužina je 33cm a kod mene su 23 cm , znači pojedeni su 10 cm :cry:

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Uzmi 3 m, , iči češ malo sporije i iči če, prije ili kasnije nabavit ces jači traktor i onda ako uzmes 2.5 morat ceš opet drljaču mijenjat i pravit si bespotrebni trošak.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Moj savjet odi i kopčaj najprije od 2,5m i onda si kopčaj 3m na traktor,posudi u selu ako neko ima pa vidiš kako ide sa jednom a kako sa drugom jerovak su sve to samo nagađanja od nas forumaša,niko nezna kakva je zemlja kod tebe.

Tu od
31 Kol 2011
Poruka
308
okej...moramo jos razmislit...sad smo ovu nasu malu prodali pa moramo nesto uzet...:D

zeko..: sta ste sad sijali ili sta??

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
evo i moje, nema još 2 godine

IMG20120404_005-Copy.jpg

Posljednje uređivanje:
B

BAGERISTA

Guest
Nema se ča reč,,,,,,,,,,,,,strojčina...i još s hidroliftom..:prayer::prayer:
Neznam koliko delate s njom,,,ali se dobro održava..

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Nema se ča reč,,,,,,,,,,,,,strojčina...i još s hidroliftom..:prayer::prayer:
Neznam koliko delate s njom,,,ali se dobro održava..

bez hidrolifta ne bi kupio nema teorije, za jesen milina

a radi se koliko se ima, da bi mogla podnijeti još mogla bi, no šta je tu je :)

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
@TX75 odlicna masina, je li to 3m? Kakav je traktor vuce, kakao si zadovoljan? I naravno ima li jos koja slika?

@Savo ova tanjiraca na kardanski pogon, kako je god gledam djeluje mi kao za praviti nekakave gredice, kao sto imaju one freze sto prave gredice :scratch

B

BAGERISTA

Guest
bez hidrolifta ne bi kupio nema teorije, za jesen milina

a radi se koliko se ima, da bi mogla podnijeti još mogla bi, no šta je tu je :)

Pa zato sam i reka,,,,,,,,,jer izgleda ko da je iz dučana izašla,,,,,,,,,,,nači da se do strojeva gleda..
Koliko ks,,,je potrebno da ovu vuče..

Šta se nemože hidrolift,,kupit i za one koje ga nemaju gore,,,,,recimo kad uzimaš polovno,,,pa ga nije bbilo..

Posljednje uređivanje:

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Ali ako nema kardan to se onda nemoze kupiti :scratch, pa se onda nemogu vuci sijacice koje imaju pogon preko kardana, vec smo one koje se samo pogone preko tockova

Najnoviji postovi

Na vrh